Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
20.04.2017 05:07

Letnú sezónu v Pieninách otvoria odomknutím Dunajca


Ilustračná snímka zdroj: www.plte.sk


Začiatok sezóny v Červenom Kláštore a v Pieninskom národnom parku je naplánovaný na sobotu 22. apríla. Začne sa symbolickým odomknutím hladín rieky Dunajec. Nasledovať bude splav na pltiach z prístaviska Pod Lipami do Lesnice.


V Kostole sv. Antona Pustovníka v Červenom Kláštore, ktorý je súčasťou národnej kultúrnej pamiatky Kláštor kartuziánov, bude od 9.00 h prebiehať svätá omša. "Po nej sa môžu turisti tešiť z bohatého kultúrneho programu, z našich tradičných melódií, tancov, ale i miestnych kulinárskych špecialít," vymenovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Severný Spiš-Pieniny Erika Šalatová.       

V nedeľu 30. apríla letnú sezónu otvoria aj na hrade v Starej Ľubovni. "Posledný aprílový deň začneme svätou omšou v hradnej kaplnke svätého Michala Archanjela. Program bude pokračovať na jednotlivých nádvoriach hradu vystúpením sokoliarov, šermiarov a tento deň našim návštevníkom spríjemní hradný šašo. V skanzene pod hradom Ľubovňa bude prebiehať remeselný trh a prezentácia zanikajúcich remesiel nášho regiónu," priblížila Šalatová. Turistov podľa nej poteší piknikový park v podhradí hradu Ľubovňa, nové výstavy i revitalizované expozície v priestoroch hradu.       

V uplynulom roku zaznamenala OOCR Severný Spiš-Pieniny viacero rekordov. Jedným z nich je nárast jednodňových návštevníkov. "Presne je to 240.916, čo je o 26 % viac ako v roku 2015. Najviac ľudí pritom navštívilo Ľubovniansky hrad a skanzen, ide až o 185.556 návštevníkov," uviedla výkonná riaditeľka miestnej OOCR.       

Pre návštevníkov Zamaguria je od začiatku letnej sezóny pripravených viacero noviniek. "Aj tento rok chceme celému svetu ukázať, že sme vhodnou destináciou pre všetky vekové kategórie a pre ľudí s najrozmanitejšími záľubami. Preto sme pripravili niekoľko noviniek, napríklad kúpeľné kino na čerstvom vzduchu v Kúpeľoch v Červenom Kláštore," dodal marketingový pracovník kúpeľov Vladimír Šmída.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2016
V sobotu pltníci odomknutím Dunajca otvoria letnú sezónu
Pltníci v Červenom Kláštore v sobotu 23. apríla odomknú Dunajec, čím otvoria blížiacu sa letnú sezónu. Okrem toho počas tohto dňa otvoria aj turistické chodníky naprieč Pieninským národným parkom.
viac
27.04.2017
Cez víkend otvára detská železnica tohtoročnú sezónu
Po zimnom spánku sa prebúdza aj Košická detská historická železnička. Verejná generálka je naplánovaná cez víkend 29. a 30. apríla od 11. do 16. hodiny. Slávnostné otvorenie aj s kovbojským prepadom sa uskutoční v pondelok 1. mája o 9. hodine.
viac
07.04.2018
Klub slovenských turistov Ružomberok otvorí tohtoročnú sezónu na Májekovej chate
Klub slovenských turistov (KST) Ružomberok otvorí tohtoročnú turistickú sezónu na Májekovej chate v nedeľu 8. apríla. Chata sa nachádza v rekreačnom stredisku Malinô Brdo vo výške 965 metrov nad morom a vedú k nej viaceré turisticky značené trasy.
viac
25.06.2018
Počas leta sa na nádvorí hradu predstavia viacerí umelci
Nedeľňajším vystúpením umelcov na Kapušianskom hrade sa popoludní oficiálne začalo hradné leto. Podľa prednostu Obecného úradu v Kapušanoch Jána Zemčáka, ide o novinku. Doteraz vždy v septembri organizovali návrat rytierov na hrad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %