Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.07.2019 10:55

Letné kino na známej bratislavskej pláži otvorí Bohemian Rhapsody


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny


Oscarom ocenené hudobné filmy otvoria i ukončia v poradí 9. sezónu Letného kina Bažant Kinematograf na Magio pláži v Bratislave. V nedeľu päťtýždňovú filmovú seansu pod hviezdnou oblohou odštartoval titul Bohemian Rhapsody.


12. augusta bude zasa finále patriť filmu Zrodila sa hviezda s Oscarom za najlepšiu pôvodnú pieseň k filmu, a to Shallow od Lady Gaga. O premietaniach, ktoré sa budú konať od soboty do stredy so začiatkom o 21.00 h, respektíve po zotmení, informovali organizátori festivalu.       

"Do programu sme zaradili okrem úspešných filmových titulov z posledného obdobia aj špeciálne uvedenia i stretnutia s filmovými tvorcami," uviedla koordinátorka projektu Ľubica Orechovská.       

Pripomenula, že zo slovenských a českých filmov posledného obdobia sa v programe aj s hosťami predstavia tituly Ostrým nožom, dokument King Skate či Loli paradička a Hodinárov učeň, posledné dva v slávnostnej predpremiére pred vstupom do slovenských kín.      

"Filmové utorky budú patriť špeciálnej sérii filmov tentoraz venovanej 30. výročiu Nežnej revolúcie s podtitulom '30 rokov bez železnej opony'. V programe sú napríklad filmy Občiansky preukaz, Toman, ale aj kultová sci-fi komédia Srdečný pozdrav ze zeměkoule," dodala Orechovská       

Zo zahraničnej kinematografie to budú distribučné aj festivalové tituly, medzi nimi napríklad najnovší film Paola Sorrentina Oni a Silvio či snímka Trénerova dcéra v špeciálnom uvedení na Slovensku v spolupráci s Poľským inštitútom v Bratislave.       

Bažant kinematograf zavíta v tomto roku do 30 slovenských miest, podrobný rozpis premietaní i informácie o filmoch možno nájsť na stránke projektu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
Žilinské kultúrne leto pokračuje
Víkend a nasledujúci týždeň spríjemnia v Žiline obyvateľom, ale aj návštevníkom zaujímavé kultúrne podujatia.
viac
01.07.2018
Letné kino v Trebišove
Po minuloročnom úspešnom projekte, kedy mestu Trebišov získalo grant z programu spoločnosti TESCO na zakúpenie projektora na premietanie filmov pod hviezdami, sa v aktuálnej sezóne vytvorí priestor na kvalitnú technickú i programovú štruktúru premietania vybraných filmov už od začiatku leta.
viac
17.07.2018
Liptovfest zabaví aj prekvapí
Liptov je perlou cestovného ruchu Slovenska. Spája krásnu prírodu, moderné atrakcie, tradície, skvelú kuchyňu a mnoho iného do balíka, ktorý treba zažiť. Tak ako Liptov, treba zažiť aj blížiace sa podujatie, ktoré bude oslavou Liptova, liptovského, s Liptákmi, ale nielen s nimi.
viac
09.07.2020
V areáli hvezdárne čaká návštevníkov premietanie v letnom kine
Premietanie v letnom kine bude aj tohto roku jednou z aktivít, ktoré návštevníkom ponúkne Hvezdáreň Rožňava. Informovala o tom Anežka Kleinová z Gemerského osvetového strediska, ktoré premietanie organizuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %