Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.12.2018 11:50

L. Mikuláš: Rýchlonabíjaciu stanicu pre elektromobily postavia v centre mesta


Ilustračná snímka, zdroj: (zse)


Vodiči elektromobilov si budú môcť nabiť svoje autá po novom aj v centre Liptovského Mikuláša. Rýchlonabíjacia stanica pribudne počas budúceho roka pri obchodnom dome na Hodžovej ulici. TASR o tom informovala liptovskomikulášska hovorkyňa Viktória Čapčíková.


O spoluprácu požiadala radnica veľkých distribútorov elektrickej energie v rámci Slovenska. "Na našu žiadosť o rozvoj elektromobility kladne zareagovala spoločnosť Západoslovenská energetika. Tá nainštaluje v Liptovskom Mikuláši nabíjaciu stanicu," uviedla Čapčíková.       

Stanica pre dve autá poslúži všetkým vlastníkom elektromobilov. Mesto táto investícia nestála nič. "Prenajali sme len priestor pre stanicu," spresnil Gabriel Lengyel z tamojšieho mestského úradu s tým, že výstavbu predpokladajú na jar alebo v lete roku 2019.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2016
Znížením dane za letné terasy chce radnica oživiť centrum mesta
Samospráva Liptovského Mikuláša sa rozhodla bojovať s vyľudneným hlavným námestím.
viac
15.02.2018
Pol milióna eur pôjde do cyklotrasy, ktorá povedie vnútrom mesta
Na mestský úrad prišla dobrá správa, že mesto získalo vyše pol milióna eur (502 tisíc) na realizáciu prvej etapy projektu Mikulášskej cyklotrasy. Potvrdil to liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč.
viac
12.10.2018
Inštaláciou modernejších kamier chce radnica zvýšiť bezpečnosť
Zvýšenie bezpečnosti a ochranu verejného majetku na viacerých uliciach v Liptovskom Mikuláši chce radnica zabezpečiť novými modernejšími kamerami. Na projekt prevencie kriminality na rok 2018 získalo mesto v uplynulom období dotáciu vo výške 25.000 eur.
viac
29.10.2019
Mesto Liptovský Mikuláš pripravuje cintoríny na blížiace sa sviatky
Pre návštevníkov cintorínov pripravili liptovskomikulášska samospráva a verejnoprospešné služby (VPS) potrebný servis na najbližšie dni. Predĺžené otváracie hodiny, predaj smútočného sortimentu či nové informačné tabule ponúka najnavštevovanejší hlavný Vrbický cintorín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %