Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.04.2016 05:05

Kúpeľné mestečko Trenčianske Teplice vyhlásilo vojnu reklamnému smogu


Námestie v Trenčianskych Tepliciach.


Z ulíc zmizne počas mája a júna niekoľko desiatok reklamných billboardov a pútačov.


Novela všeobecne záväzného nariadenia zakázala reklamu akéhokoľvek typu na mestskom majetku.       

Podľa primátora Trenčianskych Teplíc Štefana Škultétyho z ulíc mesta zmiznú reklamné pútače umiestnené na stĺpoch verejného osvetlenia alebo iných mestských stavbách. Zákaz sa dotkne aj prenosných reklamných zariadení, ktoré sú najmä vo vnútornom kúpeľnom území v centrálnej časti mesta. Tamojšia samospráva nebude prenajímať pozemky a stavby vo svojom vlastníctve za účelom zhotovenia reklamných zariadení a stavieb, ako aj za účelom trvalého i dočasného umiestňovania prenosných reklamných tabúľ.       

Trenčianske Teplice sa podľa primátora inšpirovali niektorými inými mestami, ktoré takýmto spôsobom obmedzili reklamu, napríklad  Grenoble. Toto sa stalo prvým mestom v Európe, ktoré odstránilo reklamné tabule všetkého druhu zo svojich ulíc. „Na jednej strane rešpektujeme právo poskytovať informácie, na druhej strane je však povinnosťou samosprávy pestovať a kultivovať prostredie, v ktorom žijeme. V tomto prípade platí, že menej je niekedy viac,“ doplnil Škultéty s tým, že reklamné pútače umiestnené pri hlavných komunikáciách nahradia jednotným navigačným systémom, ktoré bude financovať mesto prostredníctvom Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trenčianske Teplice.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Filmový festival v Trenčianskych Tepliciach. Značka sa sťahuje, tradícia zostáva
Fanúšikovia filmového festivalu si za 23 rokov zvykli na ArtFilm v Trenčianskych Tepliciach. Po rozhodnutí organizátora podujatia o jeho presune do Košíc na Slovensku pribudne ďalšie ambiciózne podujatie.
viac
22.06.2016
Do trenčianskoteplickej doliny sa opäť po roku vracia filmové umenie
V dňoch 23. – 26. júna sa už po 24. krát v Trenčianskych Tepliciach stretne široká odborná i laická verejnosť so záľubou v kinematografii.
viac
02.11.2016
Štefan Škultéty: Čerpanie eurofondov je kľúčové z hľadiska regionálneho rozvoja
Predsedovia odborných sekcií Rady ZMOS nám prezradili, ako vnímajú samosprávu v tomto volebnom období a čomu sa venujú ich sekcie. V aktuálnom vydaní Obecných novín odpovedá primátor Turčianskych Teplíc a predseda sekcie regionálneho rozvoja, cestovného ruchu a kúpeľníctva Rady ZMOS Štefan Škultéty.
viac
04.03.2021
Trenčianske Teplice sú ďalšou samosprávou využívajúcou aplikáciu SOM
Kúpeľné mesto Trenčianske Teplice je ďalšou z takmer 40 slovenských samospráv, ktoré začali využívať mobilnú aplikáciu Správy o meste (SOM). Oficiálne ju spustili v pondelok (1. 3.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %