Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.09.2018 09:50

Kultúrne podujatia pripomenú 700. výročie prvej zmienky o Levickom hrade


Levický hrad. Snímka zdroj: Tekovské múzeum v Leviciach


Divadelné predstavenia, vystúpenie folklórnych skupín i večerná svetelná projekcia budú sprevádzať oslavy 700. výročia prvej písomnej zmienky o Levickom hrade. Konať sa budú v piatok 28. septembra a návštevníkom ponúknu okrem iného aj prehliadky hradného areálu a stálej expozície Tekovského hradu.


 Ako informovali organizátori, oslavy otvorí v hradnom amfiteátri Prehliadka ľudového odevu Moniky Miškovičovej Sávovej z tekovského a hontianskeho regiónu, ktorú budú sprevádzať vystúpenia folklórnych skupín a spolkov. Pripravené je aj detské predstavenie divadelného spolku Teáter Komika i prezentácia mesta Želiezovce v Dobóovskom kaštieli, kde bude neskôr uvedená aj komorná divadelná dráma s názvom Listy grófky Ernestíny.       

Súčasťou sprievodných podujatí bude premietanie propagačných videí Oblastnej organizácie cestovného ruchu Tekov a organizácie Región Nitra v koncertnej miestnosti. Návštevníci sa môžu tešiť aj na prezentáciu produktov lokálnych vinárstiev a gastronómie, ktorá sa bude konať v hradnom areáli.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2017
Otvorenie turistickej sezóny na Fiľakovskom hrade
Hradné múzeum vo Fiľakove pozýva na otvorenie turistickej sezóny na Fiľakovskom hrade. Pri danej príležitosti sa 14. 3. 2017 od 16:30 hod., na 4. poschodí Bebekovej veže hradu uskutoční vernisáž.
viac
19.05.2017
Mesto Stará Turá oslávi 550. výročie oslobodenia od kráľovských poplatkov
Príďte si pripomenúť 550. výročie udelenia privilégia, ktoré obyvateľov Starej Turej navždy oslobodilo od všetkých kráľovských poplatkov.
viac
11.08.2017
Folklórne slávnosti v Rohožníku už tento víkend
Hudba, spev, tanec a sviatočná atmosféra bude dominovať v obci Rohožník, kde sa cez víkend uskutočnia Folklórne hodové slávnosti.
viac
13.08.2019
Levický okres bude v septembri patriť folklóru
Folklórne hudobné i tanečné súbory so stovkami účinkujúcich predstavia svoje umenie na 12. ročníku medzinárodného folklórneho festivalu Takí sme 2019. Podujatie sa bude tradične konať v rôznych obciach Levického okresu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %