Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.02.2017 12:48

Kreatívna tvorba detí z materskej školy v Trebišove putovala až do Bruselu


Malí školáčikovia zhotovili spolu s učiteľkami dva rozprávkové albumy a množstvo výtvarných i plošných prác.


Materská škola na Ul. Škultétyho je jedinou školou spomedzi všetkých materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trebišov a jednou z ďalších 57 škôl zo Slovenska, ktorá sa zapojila do celoeurópskeho výtvarného projektu „EUROROZPRÁVKY“. 


Projekt vznikol pri príležitosti minuloročného slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Cieľom projektu bolo predstaviť Slovensko, ako modernú a dynamickú krajinu a umožniť tak spoznávanie slovenských miest cez detskú tvorbu. Prácou na projekte sa formoval osobnostný  rozvoj detí predškolského veku, a to  prostredníctvom  rozprávky typickej pre jednu z krajín EÚ. Rozprávka hravým spôsobom zaviedla 30 trebišovských detí do blízkeho i vzdialeného sveta európskeho spoločenstva. Tvorivou činnosťou deti prezentovali vlastné schopnosti. Materská škola sa stala doslova výtvarným ateliérom. Deti maľovali a priestorovo stvárňovali jednu z 28 rozprávok zo všetkých členských krajín Európskej únie.        

Prvé naše kroky po vyhlásení projektu a pridelení rozprávky viedli do školskej knižnice. Tam sme sa zoznámili s maďarskou rozprávkou: „Kráľ Korheľ“, ktorá bola vybraná pre našu MŠ. Po prečítaní pridelenej rozprávky sme s deťmi začali tvoriť. Deti boli úžasné a veľmi pracovité. Prostredníctvom rôznych aktivít spoznávali Maďarsko, rozprávkový príbeh, kráľa Korheľa a ďalších rozprávkových hrdinov, uviedla Slávka Iľková, riaditeľka materskej školy.

Deti a pani učiteľky z materskej školy intenzívne žili maďarskou rozprávkou po dobu dvoch mesiacov. Malí školáčikovia zhotovili spolu s učiteľkami dva rozprávkové albumy a množstvo výtvarných i plošných prác.

Výsledné produkty práce detí z trebišovskej materskej školy boli  prezentované na vernisáži v Bruseli, v Bratislave, v Prešove a v týchto dňoch je výstava inštalovaná v budove Mestského úradu v Trebišove.

 

Autor: (Martina MIŠTANIČOVÁ, referentka pre komunikáciu, propagáciu a styk s médiami, Trebišov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Mesto spustilo projekt prevencie násilia na zvieratách
Mesto Bánovce nad Bebravou začalo realizovať projekt zameraný na prevenciu páchania násilia na zvieratách.
viac
27.02.2017
Šaľa vyčlenila 5000 eur na projekty, ktoré navrhnú samotní občania
Mestské zastupiteľstvo v Šali schválilo pre rok 2017 výdavky vo výške 5000 eur na projekty, ktoré si spracujú samotní obyvatelia mesta. Svoje návrhy môžu skupiny obyvateľov i jednotlivci doručiť buď prostredníctvom pošty, alebo do podateľne  Mestského úradu v Šali do konca mája tohto roka.
viac
24.04.2017
Advokáti budú zadarmo radiť Prešovčanom
Prešovská radnica podporila projekt bezplatného právneho poradenstva. Advokáti budú Prešovčanom zdarma radiť v priestoroch MsÚ 26. apríla 2017.
viac
09.10.2017
Dopravné ihrisko malo u detí veľký úspech
Mesto Trebišov v spolupráci s Územným Spolkom Slovenského Červeného Kríža v Trebišove zorganizovalo, v rámci Európskeho týždňa mobility (ETM) a za účelom podpory rôznych opatrení udržateľnej mestskej mobility, Dopravné ihrisko na parkovisku pred Mestským úradom v Trebišove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %