Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.04.2019 08:00

Krajskí poslanci rozdelili na projekty 899-tis. eur


Ilustračná snímka PSK


Projekty z oblasti športu, kultúry a sociálnych služieb na pondelkovom rokovaní podporili prešovskí krajskí poslanci sumou 899-tis. eur. Ide o dotácie z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre rok 2019 v rámci Výzvy PSK. Doručených bolo 865 žiadostí, z toho 516 žiadateľov bolo úspešných.


V oblasti športu boli rozdelené dotácie vo výške 250-tis. eur, v kultúre 473-tis. eur a pre sociálne služby je určených 175-tis. eur.       

"Poslanci rozdeľovali dotácie na základe všeobecne záväzného nariadenia, ktoré máme schválené v PSK, a to tak, že sú vytvorené jednotlivé komisie v okresoch Prešovského samosprávneho kraja. Je teda 13 komisií, kde poslanci na základe žiadostí a na základe kvality a oblasti ktorú je potrebné podporiť, rozdelili stanovené finančné prostriedky," povedala vedúca odboru financií Úradu PSK Dagmar Olekšáková.       

Ako ďalej uviedla, došlo tiež k presunu prostriedkov zo sociálnej oblasti do oblasti kultúry a športu. "V sociálnej oblasti v dvoch okresoch nebol dostatočný počet žiadostí na to, aby boli vyčerpané finančné prostriedky. Preto sa tieto prostriedky vyčerpali na takéto žiadosti, ktorých bolo veľa, a to predovšetkým v oblasti kultúry. Tam je týchto požiadaviek najviac," vysvetlila Olekšáková.       

Podporené boli projekty, ktoré realizujú obce, neziskové organizácie a jednotlivé združenia. "Ide napríklad o podporu vybavenia kultúrnych domov v našich obciach. Potom ide o financovanie kultúrnych akcií, či už dožinkových slávností, alebo pamätných výročí v obciach. V oblasti športu ide predovšetkým o financovanie súťaží športovcov, podporu mládeže v oblasti športu, spomeniem napríklad džudo alebo cyklistov, ktorí budú podporení. V sociálnej oblasti budú podporení spoluobčania, ktorí už prežívajú jeseň svojho života. Či už ide o vybavenie sociálnych zariadení, alebo o aktivity seniorov v oblasti kultúry, športu a podobne," dodala Olekšáková.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2020
Krajskí poslanci rozdelili v rámci výzvy pre región 2,2 milióna eur
Rozvoj cyklodopravy a cykloturizmu, výstavbu športovísk a zvýšenie kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti podporili na svojom rokovaní v pondelok (24. 8.) prešovskí krajskí poslanci sumou 2,2 milióna eur.
viac
12.05.2022
V rámci výzvy poslancov prerozdelí kraj 1,86 milióna eur
Prešovský samosprávny kraj (PSK) prerozdelí tento rok v rámci výzvy poslancov PSK na dotáciách sumu 1,86 milióna eur. Podporí nimi spolu 530 žiadateľov. Vyplýva to z materiálov, ktoré krajskí poslanci schválili na svojom pondelkovom zasadnutí.
viac
26.05.2022
Takmer 200 projektov uspelo vo Výzve predsedu PSK
Celkovo 199 projektových zámerov bolo úspešných vo Výzve predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK), medzi ktoré sa tento rok rozdelilo 500 000 eur.
viac
27.06.2023
Vo Výzve poslancov PSK zastupiteľstvo rozdelilo viac ako dva milióny eur
Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK) rozdelilo v pondelok viac ako dva milióny eur vo Výzve poslancov PSK za tento rok. V šiestich rôznych programoch poslanci schválili celkovo 715 žiadostí o pridelenie dotácií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %