Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
21.09.2018 11:56

Kraj stále hľadá výnimočné osobnosti


Cena predsedu TSK.


Kolorit významných osobností spätých s Trenčianskym krajom sa nespája len s históriou, mnohé z nich žijú v súčasnosti vedľa nás. Trenčianska župa sa ich výnimočné životné dielo rozhodla oceniť najvyšším ocenením kraja. Nominovať ich môže široká verejnosť ešte do konca septembra.


Uhrovec, Košariská či Beckov. Pýtate sa, čo spája tieto malebné obce Trenčianskeho kraja? Odpoveď je jednoduchá. Narodili sa v nich osobnosti, ktoré sa svojim životom a dielom nezmazateľne zapísali nielen do regionálnej histórie, ale svojimi činmi prekročili hranice kraja a ich odkaz nájdeme v rôznych kútoch Slovenska či sveta. Mozaiku kraja však netvoria iba významné osobnosti histórie, život župy pulzuje i v 21. storočí. Významné umelecké diela, skvosty, patenty a mnoho ďalšieho nielen na území kraja nesie regionálny rukopis. Osobnosti z Trenčianskej župy nielen zveľaďujú kraj, v ktorom žijú a navonok ho zviditeľňujú, no často ako súčasť niečoho väčšieho i dôstojne reprezentujú. Oceniť ich osobný prínos pre kraj sa Trenčianska župa už druhým rokom rozhodla mimoriadnou cenou; Cenou TSK a Cenou predsedu TSK.

Pomôcť Trenčianskej župe nájsť laureátov na najvyššie ocenenie kraja za rok 2018 verejnosť ešte stihne. Čas nominovať výnimočnú osobnosť sa však každým septembrovým dňom blíži ku koncu. Ako na to? Postup je naozaj jednoduchý. Návrh nominovanej osobnosti musí obsahovať meno, priezvisko, jej dátum a miesto narodenia; v prípade nominovania kolektívu taktiež názov a adresu sídla. Súčasťou námetu sú aj údaje navrhovateľa a odôvodnenie návrhu spolu s dátumom a vlastnoručným podpisom. Spôsob, ako dať TSK vedieť o výnimočných osobnostiach, je naozaj rôznorodý. Návrh môže verejnosť zaslať písomne na adresu Trenčianskeho samosprávneho kraja, e-mailom na adresu veronika.rezakova@tsk.sk alebo osobne na podateľni župného úradu.

Ak vaše okolie ukrýva človeka, ktorý výrazným spôsobom prispel k vytvoreniu pozitívneho obrazu o Trenčianskom kraji, nenechajte si jeho meno iba pre seba. Dajte nám o ňom vedieť a možno to bude práve on, kto bude Cenou predsedu TSK alebo Cenou TSK ocenený na poslednom tohtoročnom Zastupiteľstve TSK.

Pre viac informácií kontaktujte: Mgr. Barbora Jánošková, Odd. komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK, barbora.janoskova@tsk.sk, tel.: +421/ 32/ 65 55 910,mobil +421/ 901/ 918/ 146

Autor: (ts - TSK - Mgr. Barbora Jánošková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2017
Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2017. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 25-krát počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje aprílové dni samosprávy „Bratislava pre všetkých“.
viac
11.04.2017
Trenčiansky samosprávny kraj ocení výnimočné osobnosti kraja
Trenčiansky samosprávny kraj vyzýva na zasielane návrhov na ocenenie výnimočných osobností kraja. Vyznamenania predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja a tiež krajského Zastupiteľstva budú tento rok odovzdané prvýkrát v histórii existencie Trenčianskej župy.
viac
02.07.2019
Sme kraj plný významných osobností, pomôžte nám oceniť niekoľko z nich
Už po tretíkrát ocení Trenčianska župa verejnými uznaniami výnimočné osobnosti, ktoré sa svojou snahou a tvrdou prácou dennodenne podieľajú na šírení dobrého mena Trenčianskeho kraja doma i v zahraničí. Nominácie na laureátov ocenení sú aj tento rok v rukách širokej verejnosti.
viac
20.05.2021
Zahlasujete v ankete za osobnosť Bratislavského kraja
Obyvatelia kraja môžu už po druhý raz zvoliť laureáta Ceny verejnosti v rámci Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja. Vyberať môžu medzi 32 významnými osobnosťami z oblasti kultúry, športu, vzdelávania, zdravotníctva či sociálnej starostlivosti. Hlasuje sa elektronicky a to do 15. júna 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %