Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.08.2019 05:45

Kraj prijíma žiadosti o príspevky z Fondu malých projektov


Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Snímka (tasr)


Obce, občianske združenia a iné organizácie s projektmi cezhraničnej spolupráce na juhu Slovenska môžu Bratislavský samosprávny kraj (BSK) naďalej žiadať o príspevok z Fondu malých projektov.


Dotácie sa týkajú aktivít v rámci oboch prioritných osí grantovej schémy - Príroda a kultúra a Cezhraničná spolupráca inštitúcií a obyvateľov prihraničných oblastí.       

Termín uzávierky nasledujúceho hodnotiaceho kola je 30. septembra. "Aktuálne sa hodnotia projekty z prvého kola. Finančné zostatky v jednotlivých prioritných osiach budú známe po schválení týchto žiadostí," spresnil predseda BSK Juraj Droba.       

Podmienkou výzvy je partnerstvo so žiadateľom z Maďarska. Aktivity podporené z projektu musia byť zrealizované na oboch stranách hranice a musia prispievať k zvýšeniu návštevnosti cezhraničného regiónu alebo skvalitneniu cezhraničnej spolupráce. Povinné spolufinancovanie žiadateľov je 15 percent.       

V septembri bude zároveň v rámci programu Interreg V-A Slovenská republika - Maďarsko spustená nová výzva na podporu spomenutých oblastí aktivít. V tejto výzve, ktorej alokácia je 21 miliónov eur, sa očakáva podávanie komplexnejších projektov s vyššími rozpočtami, minimálne 100.000 eur. Zapojiť sa budú môcť aj malé a stredné podniky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2018
Výzva pre malé projekty otvorená
BSK je od roku 2016 členom Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Rába-Dunaj-Váh s ručením obmedzeným. To 3. septembra 2018 vyhlásilo Výzvu na predkladanie žiadostí o finančný príspevok v rámci Fondu malých projektov Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.
viac
30.03.2020
Holíč sa uchádza o finančný príspevok z fondov malých projektov
Mesto Holíč sa uchádza o nenávratný finančný príspevok v rámci Fondu malých projektov programu Interreg V-A SK–CZ 2014 - 2020 vo výzve, ktorá bola vyhlásená Regiónom Bílé Karpaty. Odhlasovali to poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí.
viac
12.01.2021
Na projekty spolupráce s Maďarskom môžu uchádzači získať až 50 000 eur
Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie môžu ešte tento mesiac žiadať o finančný príspevok z Fondu malých projektov v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko. Jeden projekt má šancu získať od 20 000 do 50 000 eur.
viac
18.08.2021
Fond malých projektov podporí kúpu defibrilátorov aj cezhraničné tábory
Takmer 1,2 milióna eur si rozdelí celkovo 22 cezhraničných projektov, ktoré sa uchádzali o príspevok z Fondu malých projektov. Informuje o tom Košický samosprávny kraj (KSK) na svojej webovej stránke s tým, že na oboch stranách majú zlepšiť kvalitu života v pohraničných oblastiach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %