Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.10.2017 06:00

Kraj predstavuje krásy pravého brehu Dunaja


Propagačné brožúry.


Na konferencii cestovného ruchu (27. 9.) pokrstili zástupcovia bratislavského kraja a Krajskej organizácie cestovného ruchu brožúru „Pravý breh Dunaja“, ktorá predstavuje Petržalku, Jarovce, Rusovce a Čunovo aj ako turisticky zaujímavú destináciu pre návštevníkov.


Brožúra má slovenskú, anglickú aj nemeckú verziu.

„Predstavím publikáciu "Pravý breh Dunaja". Bratislava, ako mesto má všeobecne problém s tým, že ak sem ľudia prídu zostávajú tu maximálne dve noci. To je problém, ktorý máme. My sme hľadali spôsob ako turistov namotivovať a čo im predstaviť, aby tu zostali dlhšie. Tak sme začali pátrať aj v Petržalke a prišli sme na to, že Petržalka, pre Bratislavčanov známa iba ako sídlisko, má obrovské množstvo zaujímavostí, ktoré sú zaujímavé pre zahraničných, ale aj domácich turistov,” ozrejmil výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Súčasťou 2. ročníka konferencie cestovného ruchu „Trvalo udržateľný rozvoj cestovného ruchu – nástroj pre rozvoj 2017“ bol aj krst dvoch nových destinačných publikácií. Prvou je brožúra „Pravý breh Dunaja“, ktorá v slovenskom, anglickom aj nemeckom jazyku predstavuje zaujímavosti bratislavskej Petržalky a mestských častí Jarovce, Rusovce a Čunovo. Jej cieľom je predstaviť tieto turistami nie často navštevované časti Bratislavy ako turisticky atraktívne destinácie, ktoré ponúkajú návštevníkom historické pamiatky, zaujímavú architektúru ale aj možnosti športového vyžitia či rekreácie. Jej zadávateľom je Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism a autorom fotograf a rodák z Petržalky Martin Kleibl.

„Doteraz nevznikla žiadna takáto turistická brožúra, ktorá by informovala o tom, čo všetko toto územie obsahuje a čo ponúka. Čo môže ponúknuť návštevníkom aj zo zahraničia. Preto sa tejto téme venujem už takmer 10 rokov. Som rodený Petržalčan a odmalička tam vyrastám a vidím, že čo všetko sa tam dá vidieť a všetky tieto veci, ktoré som tam objavil som zhrnul. Najprv to bola kniha, ktorú som vydal v roku 2014 a následne ma oslovili na vytvorenie tejto brožúry, kde som urobil výcuc toho všetkého. Sú tam veci, ktoré by mohli potencionálnych záujemcov zaujímať,” zhrnul svoje dielo autor brožúry Martin Kleibl.

Slávnostného uvedenia do života sa však dočkal aj magazín Bratislava Region. Tento lifestylový magazín predstavuje súhrn toho najlepšieho, čo v Bratislavskom regióne môžu turisti nájsť.

„Druhá brožúra je destinačná brožúra magazín Bratislavský región, ktorou sme chceli ukázať, že práve náš región je neskutočne rozmanitý. Veď máme v ňom Záhorie, Malokarpatsko, Bratislavu a Senecko a toto zoskupenie štyroch subregiónov nám ukazuje rôzne zaujímavosti, point of interest, ale to spojenie, že sú nie len mestá v ňom, ale, že sú v ňom aj ľudia, ktorí majú čo ponúknuť. Obrovské histórie, ale aj historky, že sú v ňom aj múzeá, to je to lifestylové čítanie, čo nám z tohto magazínu ročenky vytvára niečo krásne, “ predstavila magazín Bratislavský region poslankyňa BSK Tatiana Mikušová. Tá je zároveň predsedníčka Komisie cezhraničnej spolupráce a cestovného ruchu BSK. Magazín má slovenskú a anglickú mutáciu a záujemcovia ho nájdu na Úrade BSK, v turistických centrách, v oblastných organizáciách cestovného ruchu a aj v hoteloch či múzeách.

Autor: (bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
12.01.2017
Bratislava zažiari na najväčšom veľtrhu cestovného ruchu v Rakúsku
Bratislava ako atraktívne mesto inovácií a smart riešení, hlásajúca posolstvo modernej európskej destinácie na Dunaji sa predstaví od 12. do 15. januára vo Viedni na najväčšom rakúskom veľtrhu cestovného ruchu Ferien Messe. Návštevníkov zaujme úplne nová expozícia a virtuálna prehliadka mestom.
viac
06.02.2017
Zrušenie krajských organizácií cestovného ruchu ohrozí turizmus
Schôdza NR SR mala v programe aj novelu zákona 91/2010 Z. z., ktorý upravuje fungovanie krajských organizácií cestovného ruchu na Slovensku.
viac
16.03.2017
Kraj sa prezentoval v Berlíne
Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism prezentovala od minulej stredy bratislavský región na veľtrhu cestovného ruchu v Berlíne. Takmer 200 000 návštevníkov tak spoznalo Bratislavu, Malokarpatsko, oblasť Záhoria a Senca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %