Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.04.2018 10:35

Kraj chce budovať centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti


Ilustračná snímka


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce na svojom území vybudovať centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Ako informoval Úrad NSK, fungovať by mali pre spádovú oblasť Šaľa a Štúrovo.


Vznik centier chce kraj financovať prostredníctvom fondov Európskej únie (EÚ). Ministerstvo zdravotníctva SR už vyhlásilo výzvu na predkladanie projektových zámerov. Celková výška vyčlenených prostriedkov je 70 miliónov eur.       

Peniaze určené na budovanie CIZS majú zabezpečiť investície do zdravotníckej a sociálnej infraštruktúry. Určené sú aj na znižovanie nerovnosti z hľadiska zdravotného postavenia, podporovanie sociálneho začleňovania prostredníctvom lepšieho prístupu k službám i na modernizáciu zdravotníckej infraštruktúry.       

Kraj plánuje zriadiť CIZS v priestoroch Polikliniky NSK Šaľa pre spádovú oblasť, ktorú okrem mesta tvorí ďalších osem obcí. Rovnaké centrum má vzniknúť aj v Poliklinike NSK Štúrovo. Slúžiť má pre samotné mesto a ďalších 15 obcí.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.02.2019
MZ SR vyhlásilo druhé kolo výzvy na žiadosti o peniaze na integrované centrá
Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo druhé kolo výzvy na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok na vybudovanie centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
27.11.2021
Nitra: NSK počas víkendu otvorí všetky svoje očkovacie centrá
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) aj počas nastávajúceho víkendu otvorí svoje veľkokapacitné očkovacie centrá (VKOC). Vakcína proti ochoreniu COVID-19 sa v krajských centrách bude podávať v Nitre, v Šali aj v Štúrove. NSK upozornil, že prednosť budú mať registrovaní záujemcovia.
viac
24.01.2022
V poliklinike v Šali vzniká Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti
V Šali začne už čoskoro fungovať Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Sídliť bude v priestoroch Polikliniky Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK).
viac
05.10.2023
V Námestove otvorili nové Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti
V Oravskej poliklinike v Námestove odovzdali v stredu do užívania nové priestory Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti. Celkové náklady na vybudovanie dosiahli viac ako 800.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %