Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
08.09.2017 02:14

Košice majú prvú mestskú športovú materskú školu


Moderne vybavená telocvičňa v MŠ na Viedenskej ulici v Košiciach.


V Košiciach otvorili v tomto školskom roku novú materskú školu (MŠ). Ide o prvú mestskú škôlku so zameraním na športové aktivity a zdravý životný štýl. Kapacita je 80 detí, aktuálne sú otvorené 3 triedy.


Materská škola na Viedenskej ulici je elokovaným pracoviskom Materskej školy na Budapeštianskej. Má vlastnú jedáleň aj telocvičňu. Vonkajšie ihrisko je vybavené množstvom moderných prvkov zameraných na podporu športových aktivít u detí. Malí škôlkari si môžu oddýchnuť v útulne vybavenej kinosále. Jedálny lístok je prispôsobený zdravému stravovaniu.

"Som veľmi rád, že v Košiciach máme mestskú športovú škôlku. Myslím si, že ide o unikát aj na Slovensku, pretože mestá sa väčšinou trápia, aby vôbec zaplnili kapacity. Je výborné, že škôlka má zabezpečenú starostlivosť o deti z hľadiska zdravej výživy a prevencie obezity a tiež športových aktivít. Verím, že deti sa budú aj vďaka tomu už od útleho veku venovať športu úplne prirodzene," povedal pri otvorení primátor mesta Richard Raši.

Škôlka má kapacitu 80 žiakov. V troch triedach sú aktuálne detičky vo veku od dvoch do šiestich rokov. V budúcom školskom roku plánuje MŠ v prípade záujmu otvoriť aj štvrtú triedu. Tá momentálne slúži na voľnejšie vnútorné aktivity.

"Naša materská škola má zameranie na zdravý životný štýl a pravidelný pohyb. Dúfam, že sa nám bude spoločne dariť a deti budú mať dostatok aktivít , aby sme aj my podporili šport v Košiciach. Verím, že takto prispejeme k tomu, aby sa pravidelný pohyb vniesol do srdiečok detí," uviedla riaditeľka MŠ Iveta Strukanová.

Autor: (poč)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.04.2017
V Trenčíne sa začal veľtrh potrieb pre milovníkov záhrad a sadov
Pod hradom Matúša Čáka si už po 23.-krát našiel svoje miesto veľtrh potrieb pre všetkých milovníkov záhrad a sadov s názvom Záhradkár 2017. Termín výstavy prvýkrát presiahne hranicu 4-dňového podujatia, tento rok totiž trvá od stredy 5. apríla až do nedele 9. apríla, vždy od 9. hodiny ráno.
viac
05.02.2019
Pilotný projekt Hokejová akadémia otvorí svoje brány už v septembri
Prvá hokejová akadémia v rámci Slovenska vznikne ako súčasť Strednej športovej školy Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) už od septembra tohto roka. Prihlášku je potrebné podať do 20. februára!
viac
22.07.2020
Mesto počas letných prázdnin rekonštruuje MŠ a ZŠ za 3,6 milióna eur
Mesto Košice počas letných prázdnin opravuje spolu 42 škôl a školských zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, hodnota prác dosahuje viac ako 3,6 milióna eur. Informoval o tom hovorca magistrátu Vladimír Fabian.
viac
18.02.2022
Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly
Rodí sa nová nádej pre športové talenty. Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly, ktorá je zároveň riešením, ako sa vysporiadať s nedostavaným, desaťročie chátrajúcim skeletom v kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %