Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.06.2018 09:01

Košičania môžu naďalej pripomienkovať koncept nového územného plánu


Ilustračná snímka, zdroj: asb.sk


Mesto Košice v pondelok zverejnilo oznámenie o predĺžení lehoty na podávanie stanovísk a pripomienok ku konceptu nového územného plánu. Lehotu sa podľa hovorkyne Košíc Lindy Šnajdárovej rozhodlo predĺžiť na základe zvýšeného záujmu občanov o pripomienkovanie, najmä v posledných dňoch.


O predĺženie lehoty tiež požiadali podľa jej slov niektoré organizácie. "Prerokovanie konceptu je dôležitou súčasťou tvorby nového územného plánu, preto mesto chce dať príležitosť na vyjadrenie čo najväčšiemu počtu obyvateľov. Koncept bol zverejnený 12. apríla 2018 a lehota na pripomienkovanie bola stanovená na 60 dní. Verejné prerokovanie s výkladom sa uskutočnilo 16. mája," uviedla Šnajdárová.       

Dokumentácia je dostupná na Magistráte mesta Košice, v kancelárii prvého kontaktu, grafická časť je vyvesená vo vestibule pred zasadačkami. "Zároveň je celý dokument publikovaný na webovej stránke mesta Košice a grafickú časť si možno pozrieť aj v Gisplane mesta. Pripomienkovať dokumentáciu je teraz možné do 16. júla 2018, pre uľahčenie je k dispozícii formulár na pripomienkovanie," dodala Šnajdárová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2017
Nový územný plán rozviazal ruky obci i obyvateľom
Vedenie obce Tuchyňa v Ilavskom okrese si veľa sľubuje od nového územného plánu, ktorý schválili poslanci obecného zastupiteľstva len pred niekoľkými dňami. Nahradil starý, takmer štvrťstoročný územný plán, ktorý obci neposkytoval dostatočné možnosti na rozvoj.
viac
31.12.2020
KSK začne v roku 2021 s rekonštrukciou objektov bývalých košických polikliník
Košický samosprávny kraj (KSK) by mal v budúcom roku začať rekonštrukcie budov piatich bývalých polikliník v Košiciach, ktorých priestory prenajíma prevažne súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti.
viac
04.11.2021
Na Slovensku by mohlo vzniknúť približne 5000 parkovacích miest pre bicykle
Na Slovensku by mohlo vzniknúť približne 5000 parkovacích miest pre bicykle, predovšetkým v okolí železničných staníc. V súvislosti s prezentovaním Plánu obnovy a odolnosti SR to v Košiciach uviedol predseda vlády Eduard Heger.
viac
30.11.2021
Verejnosť môže pripomienkovať návrh zmien územného plánu mesta
Mesto Skalica pripravilo návrh na zmenu súčasného územného plánu. Verejnosť ho môže pripomienkovať do 23. decembra. Informoval o tom mediálny servis mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %