Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
31.03.2017 09:40

Koncert pre jedinečných


Pozvánka.


Benefičný koncert pre deti s autizmom sa uskutoční dňa 2. apríla 2017, v Svetový deň povedomia o autizme, o 16. hodine v prešovskom kine Scala.


Žijú medzi nami. Mnohokrát si ich všimneme až vtedy, ak už nezvládnu množstvo zvukov a podnetov z okolia a vír zmätku vo svojom vnútri sa snažia prehlušiť vlastným krikom a navonok nezmyselnými pohybmi. Ich svet je čistý, jasný, prehľadný. V našom svete plnom zmien, nepredvídateľných udalostí, očakávaní zo strany okolia a nepísaných pravidiel sú často stratení. Nerozumejú, prečo by mali komunikovať a zdieľať sa, netušia, že sociálne kontakty môžu prinášať radosť a uspokojenie, keďže pre nich sú často zdrojom stresu a neriešiteľných situácií. Autisti. Naše jedinečné a inak obdarené deti. Tí, ktorí nepoznajú pretvárku a klamstvo. Tí, ktorí neposudzujú a nehodnotia druhých. Tí, ktorí nás učia posúvať vlastné ľudské obmedzenia a slabosti. Tí, ktorí v nás prebúdzajú to najlepšie z človečenstva a robia z nás lepších ľudí."

Pri tejto príležitosti sa od piatka 31. 3. 2017 do nedele 2. 4. 2017 Prešov zahalí do modrej farby - na modro bude vysvietená Vodárenská veža a priečelie historickej budovy radnice na Hlavnej ulici. Mesto Prešov tak vyjadruje spolupatričnosť a podporu týmto jedinečným ľuďom a ich rodinám.

Eva Turáková, riaditeľka a ziraďovateľka Súkromnej spojenej školy na Vodárenskej ulici: "Pri príležitosti Medzinárodného Dňa povedomia o autizme Vás všetkých pozývame na benefičný koncert našej školy pre deti s autizmom a spolupracujúcich organizácií, ktorý sa uskutoční dňa 2. apríla 2017 o 16. hodine v kine Scala. Okrem hosťujúcich kapiel na ňom s programom vystúpia aj naše jedinečné deti. Koncert sa uskutoční pod záštitou pani primátorky Andrey Turčanovej a mesta Prešov."

Autor: (mig)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2017
Adamcove dni 2017
Nadšenci zborového spievania sa stretnú už na XI. ročníku prehliadky speváckych zborov Adamcove dni v Kunsthalle/Hale umenia 6. mája o 17. hodine, aby si uctili pamiatku významného dirigenta, zbormajstra a hudobného skladateľa Vojtecha Adamca (1926 – 1973), ktorý sa zapísal do histórie Košíc.
viac
03.06.2017
Dni mesta Prešov sa tento rok ponesú v znamení výročia
Mesto Prešov a Park kultúry a oddychu pripravilo počas DNÍ MESTA PREŠOV 2017 veľkolepý týždeň, kedy centrum mesta ožije bohatým a pestrým kultúrnym programom, remeslami, hrami a zábavou. Svoje 770. výročie prvej písomnej zmienky si mesto pripomenie veľkolepým divadelno-historickým defilé.
viac
04.07.2017
Mesto Poprad pripravilo opäť letný tábor pre deti zo sociálne slabších rodín
Mesto Poprad už po 17. krát pripravilo pre 40 detí zo sociálne slabších rodín 8 – dňový prázdninový tábor. Ten začal už v sobotu 1. júla a potrvá celý týždeň. Deti prežijú nezabudnuteľné chvíle v Súkromnej škole v prírode v Tatranskej Lomnici.
viac
21.07.2021
Rákociho palác rozozvučia staré melódie aj Prešovský graduál
Krajské múzeum v Prešove pripravilo pre svojich návštevníkov ochutnávku zo svetskej hudby 17. a 18. storočia. Kapela Musica Historica z Budapešti vystúpi v Prešove po prvýkrát.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %