Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.06.2018 08:00

Komuniké z 18. rokovania Rady ZMOS


Pohľad do rokovacej sály. Snímka (r)


V poradí prvé rokovanie Rady ZMOS po májovom sneme sa uskutočnilo 26. júna 2018. Členovia Rady ZMOS sa venovali témam vyplývajúcim zo snemu, ale aj ďalším, ktoré sprevádzala účasť významných hostí.


Po otvorení rokovania predsedom ZMOS Michalom Sýkorom a voľbe návrhovej komisie ústredná riaditeľka kancelárie ZMOS Anna Labátová uviedla vyhodnotenie plnenia úloh z uznesení Rady ZMOS. Následne výkonní podpredsedovia Milan Muška a Jozef Turčány informovali o aktuálnom legislatívnom procese. Po tomto bode bude nasledovalo vyhodnotenie 29. snemu ZMOS, ktoré predstavila ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Anna Labátová. Rozpracovanie záverov 29. snemu ZMOS členom rady predstavili výkonní podpredsedovia Milan Muška a Jozef Turčány. Ten zároveň predložil informáciu o navrhovaných zmenách v systéme odmeňovania zamestnancov vo verejnej službe. Stanovisko ZMOS k návrhu kohéznej politiky a politiky regionálneho rozvoja pri príprave programového obdobia 2021-2027 uviedol výkonný podpredseda Milan Muška a za CKO generálna riaditeľka Denisa Žiláková.

Výkonný podpredseda Milan Muška tiež uviedol informáciu o stave implementácie a aktuálnych úlohách IROP. Za riadiaci orgán pre IROP sa rokovania k tomuto bodu zúčastní generálny riaditeľ Marek Mitošinka. Po informácii o spoločnom zasadnutí Predsedníctiev ZMOS a SMO ČR sa členovia Rady venovali ďalším téma.

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák spolu s riaditeľom Inštitútu ÚVO Jaroslavom Lexom a s predsedom ZMOS Michalom Sýkorom vystúpili s informáciou o príprave novely zákona o verejnom obstarávaní č. 343/2015 Z. z.

Národný program rozvoja výchovy a vzdelávania z pohľadu miest a obcí predstavil výkonný podpredseda Jozef Turčány. Samospráva a nová legislatíva v oblasti ochrany osobných údajov – GDPR bola bodom ktorý predložil výkonný podpredseda Milan Muška. Po jeho prerokovaní bude nasledoval bod rôzne a záver rokovania.

V poradí 18. rokovanie Rady ZMOS sa uskutočnilo v Kongresovej sále hotela Partizán – Tále so začiatkom o 10.00 h.

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník Rady expertov ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.02.2017
Z 10. rokovania Rady Združenia miest a obcí Slovenska
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora zvolal v poradí 10. rokovanie Rady ZMOS. Uskutočnilo sa 7. a 8. februára 2017 v Kongresovej miestnosti hotela Sorea Trigan v Štrbskom Plese.
viac
06.08.2020
Hlivák: Zákon pre výstavbu nájomných bytov upraví pracovná skupina
Výstavba nájomných bytov nie je podľa Hliváka pre ÚVO novou témou a úrad už niekoľko rokov pracuje na tom, aby samosprávy neporušovali zákon.
viac
07.10.2020
Premiér: Oblasť verejného obstarávania čaká revolúcia
Do medzirezortného pripomienkového konania má byť predložená právna norma, ktorá prinesie transparentnosť, ale aj zrýchlenie verejného obstarávania a následne aj zníženie byrokracie.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %