Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
28.10.2018 07:05

Komunálne voľby nebudú v piatich obciach, nikto v nich nekandiduje


Omastiná - ilustračná snímka.


Novembrové komunálne voľby sa v piatich obciach neuskutočnia. Ide o obce Dubno, Girovce, Jurkova Voľa, Michalková a Ondavka. Nebudú si tam voliť starostu ani poslancov do zastupiteľstva.


Dôvodom je nepodanie kandidačných listín. TASR to potvrdila hovorkyňa Štatistického úradu SR Jana Morháčová s tým, že ide o údaje k 23. októbru.       V ďalších šiestich obciach sa nebudú voliť starostovia. Sú nimi Omastiná, Horná Lehota, Jalovec, Moškovec, Slovenské Pravno a Majere. V 23 obciach prebehnú neúplné voľby do miestneho zastupiteľstva. Obyvatelia si tam budú totiž voliť nižší počet poslancov, ako bol určený.       Komunálne voľby budú 10. novembra. Hlasovanie vyhlásili celkovo v 2926 slovenských mestách a obciach vrátane mestských častí a magistrátov Bratislavy a Košíc. Právo voliť v týchto voľbách má na Slovensku viac ako 4,4 milióna ľudí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.09.2018
Kandidáti majú posledných 10 dní na prihlásenie sa do komunálnych volieb
Kandidáti na primátorov, starostov a komunálnych poslancov či strany, ktoré ich navrhujú, majú posledných desať dní na podanie kandidačnej listiny pre novembrové komunálne voľby. Termín vyprší 11. septembra. Vyplýva to z informácií z webu Ministerstva vnútra SR.
viac
02.10.2018
Servisné informácie ku komunálnym voľbám
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s blížiacimi sa komunálnymi voľbami spracovalo materiály, ktoré sa pomerne detailne týkajú termínov a úloh samospráv dôležitých pre čo najlepšie zabezpečenie priebehu volieb.
viac
29.10.2018
Starostov a primátorov môže voliť viac ako 55-tis. prvovoličov
V novembrových komunálnych voľbách bude môcť voliť podľa aktuálnych odhadov Štatistického úradu (ŠÚ) SR viac ako 55-tis. prvovoličov. Voličov, ktorí už v iných voľbách hlasovali, ale v komunálnych môžu až tento rok, je podľa odhadov 227-tis.
viac
19.11.2018
Viac ako polovica voličov je s výsledkami komunálnych volieb spokojná
S výsledkami komunálnych volieb je úplne spokojných 47,2 percenta voličov, úplne nespokojných je 10,6 percenta respondentov. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti AKO.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %