Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
28.02.2017 12:00

Knihy sa opäť vracajú do škôl


Vráťme knihy do škôl.


Od 1. februára sa môžu mladí čitatelia opäť zapojiť do súťaže „Vráťme knihy do škôl“. Čitatelia z materských, základných a stredných škôl tak môžu svoje práce posielať až do konca marca 2017.


Súťaž „Vráťme knihy do škôl“ odštartovala svoj šiesty ročník. Spoločne ju organizujú BSK, ABCknihy.sk a vydavateľstvá IKAR a Raabe. Hlavným cieľom projektu je podpora čítania u detí a mládeže a vzbudenie ich záujmu o literatúru.

V termíne od 1. februára do 31. marca 2017 tak môžu mladí čitatelia z materských, základných a stredných škôl posielať krátky text o prečítanej knihe, ktorú si sami zvolili. Stačí v texte objasniť dôvody, pre ktoré si vybrali konkrétnu knihu a popísať čo im dielo prinieslo. Škôlkari nakreslia obrázok na základe učiteľom alebo inou osobou prečítaného textu. Žiaci I. stupňa základných škôl môžu poslať buď text, obrázok alebo oboje.

Víťazi budú vyžrebovaní z príspevkov od čítajúcich detí a mládeže a to v jednotlivých kategóriách, pre ktorých je pripravených viac ako 60 cien. Mladí čitatelia budú súťažiť o elektronické čítačky, balíčky kníh, ale aj o výlet do Bruselu. Najaktívnejšia škola získa odborné publikácie od vydavateľstva Raabe. Ocenení budú aj Knižní anjeli, ktorí vedú mládež k literatúre. Na túto cenu navrhujú študenti knihovníka, učiteľa slovenského jazyka či vychovávateľa, ktorý u žiakov podporuje záujem o čítanie.

Do súťaže sa možno zapojiť na webovej stránke www.vratmeknihydoskol.sk, kde sú uvedené aj podrobné informácie a pravidlá.

Autor: (for)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.04.2018
Vráťme knihy do škôl pozná víťazov
Siedmy ročník celoslovenského knižného projektu „Vráťme knihy do škôl“, ktorého partnerom je Bratislavský samosprávny kraj, vyvrcholilo slávnostným oceňovaním jeho víťazov. To sa uskutočnilo včera v aule bratislavského Gymnázia Ladislava Novomestského v Bratislave.
viac
21.12.2018
Štartuje už ôsmy ročník obľúbenej knižnej súťaže Vráťme knihy do škôl
Ambíciou knižnej súťaže Vráťme knihy do škôl je spojiť všetkých žiakov a študentov na Slovensku a to prostredníctvom knihy. Preto sa organizátori rozhodli, že sa do súťaže môžu zapojiť úplne všetci školáci. Súťaží sa v 3 kategóriách: materské školy, základné školy a stredné školy a to do 15. marca 2
viac
11.02.2023
Obľúbená čitateľská súťaž Vráťme knihy do škôl je späť
Materské, základné a stredné školy sa môžu opäť zapojiť do celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, ktorej spoluorganizátorom je Bratislavský samosprávny kraj (BSK). 11. ročník sa začína 14. 2. 2023. Texty alebo kresby môžu školy i jednotlivci posielať do 10. 4. 2023.
viac
30.11.2023
Do školy a do práce jazdili na bicykli a vyhrali
V septembri sa presúvali za svojimi povinnosťami na bicykli a v novembri boli za svoju aktivitu odmenení hodnotnými cenami. Reč je o účastníkoch 2. ročníka kampane Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Do školy a do práce na bicykli 2023, ktorá už pozná svojich víťazov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %