Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.02.2019 02:42

Kežmarok kráča za cieľom byť smart, dostal ocenenie za plnenie záväzkov


Kežmarok, ilustračná snímka, zdroj: Slovakiatravel


Digitálna koalícia ocenila mesto Kežmarok za aktívny prístup a vynikajúce plnenie záväzkov v minulom roku cenou Digitálna jednotka 2018.


„Vstupom do Digitálnej koalície sme si dali záväzok pozrieť sa na situáciu v našom meste komplexnejšie. Vypracovali sme dokument o tom, aby sme technológie síce nevideli, ale aby nám zlepšovali naše prostredie. To sa nám vďaka aj podarilo,“ povedal po prevzatí ocenenia primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák.

Mesto Kežmarok si v minulosti dalo vypracovať ideový koncept Smart Green City, ktorý bol predstavený v marci 2017. Ocenenie Digitálna jednotka 2018 získalo za niekoľko splnených projektov, medzi ktorými je napríklad napojenie organizácií mesta a mestských kamier na optický internet, zverejnené dáta ako zmluvy a objednávky mesta či geoinformačný systém mesta, ktorý bude v tomto roku doplnený o inžinierske siete, komunikácie, zeleň, dreviny a územný plán.

Mesto Kežmarok je členom Digitálnej koalície od februára minulého roka. Digitálna koalícia vznikla z iniciatívy IT Asociácie Slovenska s podporou Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a inovácie 27. septembra 2017. Jej cieľom je mobilizovať napriek spektrom verejných, súkromných, akademických a občianskych organizácií a inštitúcií na Slovensku pre zlepšovanie digitálnych zručností občanov, IT špecialistov, všetkých zamestnancov a vo vzdelávaní.

Autor: (ts-MsÚ Kežmarok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2017
Kežmarok sa chce stať smart city
Mesto Kežmarok sa chce postupne v horizonte niekoľkých rokov stať Smart City, čiže inteligentným mestom. Primátor Kežmarku Ján Ferenčák chce vybudovať moderné a dynamické mesto.
viac
15.02.2017
Mesto Kežmarok pokročilo pri vytváraní Smart city
Ďalšie stretnutie venované problematike Smart city v Kežmarku sa uskutočnilo v utorok 14. februára. Ako konštatovali odborníci z Českej republiky, v mnohých ohľadoch Kežmarok už smart mestom je. Zároveň sa zhodli, že koncepcia inteligentného mesta by mala byť pre mesto vytvorená do konca marca.
viac
25.03.2022
Kežmarok získal medzinárodné ocenenie Európske mesto športu 2022
Mesto Kežmarok ocenila nezisková organizácia ACES Europe, partner UNESCO, titulom Európske mesto športu 2022.
viac
08.12.2022
Kežmarok sa stal najlepším európskym mestom športu do 25 000 obyvateľov
Mesto Kežmarok bolo ocenené ako "The Best European Town of Sport 2022", titul si zástupcovia samosprávy boli prevziať tento týždeň na pôde Európskeho parlamentu v Bruseli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %