Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
08.08.2017 02:44

Kežmarok chce do dvoch rokov vybudovať nové hokejbalové ihrisko


Ilustračná snímka: (hokejbal.sk).


Zvýšený záujem o hokejbal z radov detí aj dospelých motivoval mesto Kežmarok k zámeru postaviť nové ihrisko. Po výstavbe letného kúpaliska a plánovanej obnove torza zimného štadióna, pôjde o tretiu väčšiu investíciu do kežmarského športu.


"Mesto Kežmarok má v zámere postaviť nové ihrisko v priestore, ktoré bude vyhovovať požiadavkám tréningov aj zápasov najvyššej hokejbalovej súťaže. Radnica už začala pracovať. Momentálne vyberáme vyhovujúce miesto na realizáciu," uviedol primátor Ján Ferenčák. Ako doplnil, verí, že výstavba bude mať hladký priebeh. "Odhadujeme investíciu na 300 000 eur. Pri súhlase všetkých zúčastnených strán, a to vrátane poslancov mestského zastupiteľstva, je predpoklad otvorenia športoviska do dvoch rokov," doplnil Ferenčák.      

Seniori MŠK Vippokerpro Kežmarok odohrajú extraligovú sezónu 2017/2018 v neďalekej Spišskej Belej. "Dohody ohľadom hokejbalu a extraligy sú na spoločnej komunikácii mesta Kežmarok, mesta Spišská Belá, MŠK Kežmarok a vedení hokejbalového klubu," uviedol prezident hokejbalového klubu Milan Glevaňák.

Hokejbalová mládež podľa Glevaňáka odohrá svoje extraligové turnaje pri Základnej škole Dr. D. Fischera v Kežmarku. "Tréningový proces mládeže aj seniorov bude tiež v domácom prostredí," povedal Glevaňák a dodal, že mantinely a potrebné technické vybavenie ihriska v Spišskej Belej podľa dohody zapožičia mesto Kežmarok.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.03.2018
V Ubli otvorili zariadenie pre seniorov, zriadili pre nich aj klub
Zariadenie pre seniorov, ale aj klub pre starších ľudí fungujúci na dobrovoľnej báze. Aj toto sú novinky, ktorými chce prihraničná obec Ubľa v Sninskom okrese udržať obyvateľov v regióne.
viac
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
23.07.2021
V septembri bude v Karlovej Vsi nové hokejbalové ihrisko
Realizácia nového hokejbalového ihriska v areáli Základnej školy A. Dubčeka na bratislavských Dlhých dieloch sa začne v najbližších dňoch.
viac
14.02.2022
Na hokejbalové ihrisko a skatepark vyčlenila B. Bystrica 150 000 eur
Na vybudovanie dočasného hokejbalového ihriska a skateparku vyčlenila samospráva Banskej Bystrice v tomto roku 150 000 eur. V rámci projektu mesto aktuálne pripravuje projektovú dokumentáciu. Uviedol to primátor mesta Ján Nosko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %