Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.08.2017 12:06

Kemping na nábreží – áno, či nie?


Ilustračná snímka zdroj: www.odkazprestarostu.sk


Bratislava je opäť niečím jedinečná. Tentokrát však naozaj nie je jasné, či v pozitívnom zmysle. Neoficiálny kemping uprostred mesta, v tesnej blízkosti chráneného parku, najstaršieho v strednej Európe, pred bránou divadla. Na najlukratívnejších pozemkoch v centre mesta.


Vlastníkovi pozemku – hlavnému mestu a jeho primátorovi – to nevadí. Veď napokon, je to až na druhej strane Dunaja... Petržalskej samospráve sa však toto spontánne parkovanie obytných vozidiel, bez napojenia na vodu či kanalizáciu, bez zabezpečenia odvozu odpadu, v lokalite, ktorá má byť výstavnou skriňou metropoly, a ktorá ani v územnom pláne nie je určená na takýto účel, nepáči. Zarážajúce je, že k veci sa neozýva hlavná architektka ba ani hygienici... Kam poputuje to, čo ostane po sprchovaní, umývaní riadu či použití toaliet (ak ich vôbec majú) v karavanoch ? Do Dunaja? Či do Sadu Janka Kráľa?

Pán primátor by mal zvážiť, či je to najšťastnejšie riešenie, inak sa nám môže stať, že nabudúce si tam už turisti rozložia ohniská a budú si tam variť guláš“, zapája sa do diskusie starosta Petržalky Vladimír Bajan.

 V Bratislave, 15. augusta 2017

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/43084/kemping-na-nabrezi

Autor: MČ Bratislava-Petržalka, oddelenie komunikácie s verejnosťou


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
Plány na výstavbu v centre mesta sa Nitranom nepáčia, spisujú petície
Obyvateľom Nitry sa nepáčia plány súkromných investorov na zástavbu posledných zelených plôch v centre mesta. Spisujú petície a žiadajú mestských poslancov, aby zasiahli.
viac
04.02.2018
Na petržalskom behu Dunaja otvorili športovú zónu
Na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke 29. januára slávnostne prestrihli pásku na novovybudovanej dm športovej zóne.
viac
13.04.2018
Na dobudovaní električkovej trate do Petržalky hlavné mesto intenzívne pracuje
Druhá etapa električkovej trate do Petržalky je obrovský projekt, ktorý patrí medzi priority hlavného mesta. Predĺženie električkovej trate až po Janíkov dvor vo veľkej miere odbremení súčasnú dopravnú situáciu v jednej z najväčších mestských častí, v Petržalke.
viac
05.11.2020
Mesto zrevitalizuje okolie pamätníka obetiam extrémizmu
Hlavné mesto spolu s Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB) pripravili projekt revitalizácie okolia pamätníka obetiam extrémizmu na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %