Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
28.11.2018 11:50

K.Heneková: Chcem byť múdrou a spravodlivou primátorkou pre všetkých Púchovčanov


Novozvolená primátorka mesta Púchov Katarína Heneková počas zasadnutia mestského zastupiteľstva v Púchove 28. novembra 2018. FOTO TASR - Radovan Stoklasa


Novozvolená primátorka Púchova Katarína Heneková sa v stredu na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva ujala funkcie. Je historicky prvou ženou – primátorkou mesta a jedinou ženou na Slovensku, ktorá do primátorského kresla zasadla po svojom manželovi.


V predchádzajúcom štvorročnom období viedol Púchov Rastislav Henek.      

 Ako povedala v emotívnom prejave k novému poslaneckému zboru, cíti, že bude pre mesto užitočná, i preto podstúpila strastiplnú predvolebnú kampaň. „Nebudem sa povyšovať a preceňovať, ale ani ponižovať. Uvedomujem si, že nasledujúce štyri roky nebudú prechádzkou ružovou záhradou, ale som pripravená pomôcť a spolupracovať pri skvalitňovaní života v meste. Budem sa snažiť byť múdrou a spravodlivou primátorkou pre všetkých Púchovčanov,“ zdôraznila Heneková.       

Po ustanovení do funkcie nechce podľa vlastných slov zaháľať, ale hneď sa chce pustiť do práce. „Musím sa zoznámiť s ľuďmi na úrade, spoznať systém ich práce a nastaviť si prácu tak, aby som mohla začať plniť svoj volebný program,“ povedala pre TASR Heneková s tým, že na mestskom úrade neplánuje personálne zmeny.       

Dnes už exprimátor Púchova Rastislav Henek si myslí, že svojej nástupkyni nechal mesto v dobrej kondícii. „Na mestskom účte sú financie pripravené na ďalší investičný rozvoj, znížili sme dlh, nepodpisoval som žiadne nevýhodné zmluvy, takže mesto môže prejsť plynule do nového volebného obdobia. Aj vzhľadom na zloženie zastupiteľstva očakávam, že situácia v púchovskom parlamente sa upokojí a verím, že v pokojnejšej atmosfére sa dá v Púchove naštartovať oveľa viac vecí,“ doplnil bývalý primátor.       

V najbližších mesiacoch sa Henek neplánuje angažovať vo verejnom živote, ani vo svojej pôvodnej učiteľskej profesii. „Pre mňa je dôležitých niekoľko nasledujúcich mesiacov, aby som sa dal zdravotne dokopy a potom uvidím, čo život prinesie,“ zdôraznil exprimátor.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
V novej školskej záhrade sa žiaci budú učiť aj oddychovať
Základná škola s materskou školou v Hôrkach (okres Žilina) dnes otvorila novú záhradu, ktorú vybudovala vďaka projektu "Záhrada, ktorá učí".
viac
24.08.2016
Ministerstvo pôdohospodárstva vydá na jeseň novú výzvu
MPRV ako riadiaci orgán pre IROP vydá na jeseň výzvu, ktorá sa bude týkať zvýšovania kapacít materských škôl.
viac
29.10.2018
Nová unikátna cyklotrasa vedie do kúpeľov, miesto na nej majú chodci aj cyklisti
Štyri kilometre novej cyklotrasy sa tiahnu rovinatým terénom i zákrutami, lemujú tok rieky Váh a vedú až na priehradný múr Nosickej priehrady. Štedrú šírku cyklotrasy v rozmedzí až do 4,5 m umožnilo rozšírenie koruny ochrannej hrádze a využitie podporných gabiónových múrov.
viac
03.12.2018
Do primátorského kresla opäť zasadla Katarína Macháčková
Do primátorského kresla v Prievidzi opäť zasadla Katarína Macháčková (Spolu-občianska demokracia). Staronová primátorka, ktorá metropolu hornej Nitry povedie tretie volebné obdobie po sebe, v pondelok zložila na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) svoj sľub.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %