Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
16.08.2019 08:55

Jubilejný Zemplínsky jarmok


Ilustračný výrez plagátu


Zemplínsky jarmok je podujatie, ktoré už neodmysliteľne patrí k letu v Michalovciach. Tento rok sa bude konať jeho jubilejný päťdesiaty ročník a prinesie naozaj pre každého niečo. Čo konkrétne to bude?


Slávnostné otvorenie Zemplínskeho jarmoku bude v piatok o desiatej za zvukov hymny mesta. Atmosféru dotvorí spevácka skupina Folklórneho súboru Zemplín. Program na tribúne bude pokračovať klaunsko-žonglérskou šou Divadelný svet. O trinástej hodine otvoríme výstavu drobnochovateľov a od 15.00 hod. je pripravený pouličný sprievod na cyklokáre v réžii Divadla Actores z Rožňavy.

Ani tento rok nemôže chýbať obľúbený Medzinárodný zraz sveta motocyklov. Nadšenci dvojkolesových strojov sa zídu na Námestí slobody, kde verejnosť bude mať možnosť pokochať sa krásou najrôznejších druhov motoriek. Prejazdom cez námestie o 18.00 hod. motorkári odštartujú svoju spanilú jazdu, ktorá bude pokračovať z Michaloviec na Zemplínsku šíravu.

Piatkový program však týmto nekončí. Ťahákom jubilejného ročníka Zemplínskeho jarmoku sú dve formácie. O 17.00 hod. je priestor na tribúne pri mestskom úrade vyhradený pre prešovského funky-jazzového saxofonistu Mária „Gapa“ Garberu v jeho Gapa funky sax show.

No a povestnou čerešničkou na torte bude obľúbená slovenská kapela NO NAME. Na tribúne to roztočia o 19.30 hod. a ich koncert bude bodkou za piatkovým programom.

Zemplínsky jarmok pokračuje aj v sobotu 17. augusta. Po celý deň bude na parkovisku pri MsKS pripravená Ulička remesiel spolu s tvorivou dielňou pre deti, už ako neodmysliteľná súčasť michalovských jarmokov.

Čo by ste však v tento deň rozhodne nemali vynechať je vesmírne dobrodružstvo Astro show v prenosnom planetáriu priamo na námestí. Ide o nafukovaciu kupolu, v ktorej budete mať možnosť dozvedieť sa niečo o planétach našej Slnečnej sústavy a pozrieť sa do sveta čiernych dier.

Sobotňajší program prinesie aj hudobné koncerty skupín Pubkings, Ladies and Genitals či Heľenine oči. Pre fanúšikov duchovnej hudby je od 18.00 hod. v Evanjelickom kostole na Masarykovej ulici pripravený koncert Speváckeho zboru Antonína Tučapského z Vyškova.

Aj priaznivci športu si počas Zemplínskeho jarmoku prídu na svoje. V areáli Základnej školy Pavla Horova na Ul. Kpt. Nálepku odštartuje 11. ročník letného streetballu. Súťažiť budú deti, ale aj rodičia proti deťom. V tom istom čase sa na ihrisku Základnej školy na Ul. okružnej začne 10. ročník michalovských majstrovstiev vo futbale hráčov nad 50 rokov.

Pre tých, ktorí chcú na jarmoku predovšetkým nakúpiť, bude po oba dni otvorených 120 predajných stánkov. Občerstvenie bude ponúkať takmer 20 predajcov.

Program je bohatý a prinesie naozaj pre každého pre niečo. Stačí si už len vybrať a prísť si to vychutnať.

Tešíme sa na vás!

 

Autor: (ts-MsÚ Michalovce)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2022
Centrum mesta v závere týždňa ožije 20. jarným jarmokom
Centrum mesta Michalovce a priľahlé ulice po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu ožijú v závere týždňa (29. a 30. 4.) 20. ročníkom Jarných trhov. Na nedeľu 1. mája pripravila samospráva aj sprievodné podujatia. Informovala o tom Marcela Andréová z mestského úradu.
viac
19.08.2022
Mesto v piatok a sobotu ožije Zemplínskym jarmokom
Centrum dolného Zemplína ožije počas piatka a soboty (19. - 20. 8.) Zemplínskym jarmokom. Tradičné podujatie, ktoré muselo mať pre pandémiu nového koronavírusu dvojročnú prestávku, sa uskutoční vo svojom 51. ročníku.
viac
18.08.2023
Zemplínsky jarmok prinesie aj remeslá, kultúru či šport
Súčasťou 52. ročníka Zemplínskeho jarmoku v Michalovciach bude v piatok a v sobotu (19. 8.) okrem približne 100 predajných stánkov aj gastronómia, remeslá, kultúra, šport či zábava pre deti. Z radnice o tom informovala Marcela Andréová.
viac
21.09.2023
Stará Ľubovňa: V meste štartuje 30. ročník tradičného jarmoku
V Starej Ľubovni vo štvrtok štartuje jubilejný 30. ročník tradičného jarmoku. Vedúca oddelenia školstva, kultúry, športu a mládeže na mestskom úrade Eva Kollárová TASR informovala, že na návštevníkov čaká až do nedele (24. 9.) bohatý kultúrny program na dvoch pódiách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %