Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.04.2018 10:25

Jedenásť nových červeno-bielych kontajnerov v Piešťanoch


Ilustračná snímka


Piešťany sa stali už piatym mestom, kde boli počas apríla rozmiestnené červeno-biele kontajnery určené na zber drobného elektra. 11 kontajnerov vytvorí obyvateľom mesta komfortný systém triedenia a zberu malých elektrospotrebičov akými sú fény, mixéry, mobilné telefóny, ale i batérie a akumulátory.


Unikátna sieť červeno – bielych kontajnerov, ktorú buduje organizácia zodpovednosti výrobcov ASEKOL SK od roku 2016 sa tak rozšírila aj do piateho mesta. Za viac, ako rok fungovania sa prostredníctvom červeno – bielych kontajnerov vyzbieralo už takmer 10 t drobného elektra.

Doterajšie skúsenosti s fungovaním červeno – bielych kontajnerov sú veľmi pozitívne, poukazujú na to i referencie z miest, kde sa používajú.

„Mesto Šaľa privítalo možnosť priblížiť zber drobného elektroodpadu obyvateľom. Aj keď sme od  obyvateľov nezaznamenali konkrétne skúsenosti, tento systém hodnotíme pozitívne. Obyvatelia rozmiestnením uvedených kontajnerov dostali možnosť zbaviť sa drobného elektroodpadu operatívne a nemusia ho nosiť do zberného dvora. Svedčia o tom aj množstvá, v našom meste sa cca každé tri mesiace pozbiera asi 1 tona takéhoto odpadu.“ Uviedla Ing. Edita Haládiková, Referát životného prostredia OSaKČ MsÚ Šaľa.

„Mesto Hlohovec rozšírilo systém triedeného zberu komunálnych odpadov na území mesta v novembri 2016 rozmiestnením 9 špeciálnych stacionárnych kontajnerov na zber malého elektroodpadu a batérií. V meste sú prevádzkované 2 zberné dvory a tieto kontajnery doplnili sieť kontajnerov určených na triedený zber odpadov z obalov a starého šatstva. Skúsenosti s osadením kontajnerov sú pozitívne. Obyvatelia prijali možnosť triedeného zberu malého elektroodpadu do kontajnerov, ktoré sú pre obyvateľov dostupnejšie.“Uviedla Ing. Dagmar Petrovská, vedúca odboru životného prostredia,MsÚ Hlohovec.

 „Aj v roku 2018 budeme ďalej pokračovať v budovaní siete červeno – bielych kontajnerov. Už teraz sme v rokovaniach s ďalšími krajskými mestami,“ dodáva Ronald Blaho, konateľ organizácie zodpovednosti výrobcov ASEKOL SK.

Ako fungujú červeno-biele kontajnery môžete vidieť na tomto videu: https://youtu.be/ZVJ-_Eq-ghE

Miesta, kde môžete nájsť v Piešťanoch červeno – biele kontajnery nájdete TU: http://www.asekol.sk/tlacove-centrum/aktuality/cerveno-biele-kontajnery-od-aprila-uz-aj-v-piestanoch/

Autor: (ts-Mgr. Silvia Sekáčová, obchodná a marketingová manažérka ASEKOL SK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.09.2016
Šetrite miesto v kontajneri. Ušetríte aj v peňaženke
Nápojové kartóny z džúsov, mlieka alebo vína a PET fľaše rôznych veľkostí sú používané v globálnom meradle. Ročne sa na Slovensku predajú stovky milióny nápojových kartónov a PET fliaš. Vzhľadom na ich objemnosť kladú vysoké nároky na skladovanie vyprázdnených obalov.
viac
16.11.2016
Do ktorého kontajnera s týmto...­?
Vyfotografoval som sedem rôznych druhov odpadov, pri ktorých som si nebol istý, do ktorého kontajnera triedeného odpadu ich vhodiť. Obrátil som sa na odborníkov z radov OZV ENVI - PAK.
viac
26.01.2017
Vďaka recyklačným poplatkom sa môžeme elektroodpadu zbaviť ekologicky
Mnohí z nás využívame novoročné výpredaje na nákup nových spotrebičov a potrebujeme sa zbaviť tých starých. Z dôvodu ochrany životného prostredia sa elektroodpad nesmie vyhadzovať do bežného komunálneho odpadu, ale je potrebné odovzdať ho do zberu.
viac
26.06.2020
Banská Bystrica sa stala lídrom v zbere a recyklácii elektroodpadu
Obyvatelia Banskej Bystrice už tretí rok úspešne využívajú sieť stacionárnych červeno-bielych kontajnerov určených na zber malého elektroodpadu, batérií a akumulátorov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %