Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
14.04.2018 10:59

Jazda veľkonočnou električkou prilákala viac ako tisíc ľudí


Ilustračná snímka


Historická elektrická železnica medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami pravidelne ožíva pri rôznych významných podujatiach. Inak to nebolo ani počas tohtoročných veľkonočných sviatkov.


Podujatie s názvom Veľkonočná električka už tradične pripravila nezisková organizácia Trenčianska elektrická železnica v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom. Aj napriek pomerne nepriaznivému počasiu sa na nástupištiach v Trenčianskej Teplej a Trenčianskych Tepliciach zišlo v nedeľu 1. apríla viac ako tisíc cestujúcich. Keďže prvý aprílový deň je dňom smiechu a radosti, o zábavu sa počas sviatočnej jazdy električky starala folklórna skupina Bosoráci, ktorá zaujala všetky vekové kategórie. „Najviac obsadená bola dvojica spojov s odchodom o 15. a 15.40 h. Viac ako polovica účastníkov si tiež prišla pozrieť útroby depa električiek a našu dopravnú expozíciu,“ uviedol Dušan Nosál, riaditeľ Trenčianskej elektrickej železnice, n. o.

Veľkonočná električka bola treťou zo siedmich pripravovaných tematických jázd električky mimo pravidelnej letnej prevádzky. Najbližšie sa deti i dospelí môžu tešiť na Svätofloriánsku električku, ktorá z depa vyrazí 5. mája.

O úspechu elektrickej železnice medzi verejnosťou svedčí aj fakt, že počty cestujúcich každoročne rastú. Napríklad počas letnej sezóny v uplynulom roku previezla unikátna 109-ročná električka viac ako 7000 ľudí, čo je o takmer tisícku viac ako rok pred tým. Trenčiansky samosprávny kraj prispieva každý rok na prevádzku historickej železnice sumou 25-tisíc eur.

Autor: (tsk-ľb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2018
Od polovice júna sa historická električka vydá na trať každý víkend
Trenčianska elektrická železnička (TREŽ) sa počas prvej júnovej soboty opäť vydala na trať, a to s rekordnou návštevnosťou. V rámci svojej tematickej jazdy Deň detí s električkou sa ňou povozilo až 943 osôb. Záujem v porovnaní s minulým rokom stúpol o viac ako dve stovky fanúšikov električky.
viac
28.11.2018
Obľúbená električka vyrazí poslednýkrát v tomto roku - ale s Mikulášom
Trenčianska elektrická železnica v spolupráci s TSK pripravila pre malých i veľkých poslednú tohtoročnú tematickú jazdu historickým vláčikom s titulom Mikulášska električka. Počas cesty z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc bude pasažierov sprevádzať Mikuláš, čert aj anjel.
viac
07.10.2020
Historická električka prepravila napriek pandémii 7400 cestujúcich
Historická električka prepravila počas tejto sezóny na trati medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami napriek koronakríze takmer 7400 cestujúcich.
viac
05.01.2024
Na historickú železnicu v Tr. Tepliciach vyrazí v sobotu Trojkráľová električka
Na historickú úzkokoľajnú železničnú trať medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami vyrazí v sobotu (6. 1.) na svoju prvú tohtoročnú nostalgickú jazdu Trojkráľová električka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %