Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.03.2019 10:30

Jarné prázdniny v plnom prúde


Ilustračná snímka


Jarné prázdniny sú v plnom prúde. Tretí týždeň prázdnin otvoril svoje brány a žiaci spolu s rodičmi na strednom Slovensku si môžu užiť pár dni voľna. Horehronie aj počas posledného týždňa jarných prázdnin ponúka veľké množstvo zábavy nielen na lyžiarskych svahoch ale aj mimo nich.


Astrovlak vyrazí na svoju záverečnú zimnú jazdu z hlavnej staničky v Čiernom Balogu do Lesníckeho skanzenu Vydrovskej doliny, kde budú mať cestujúci možnosť pozorovať nočnú oblohu pod dozorom odborníkom s profesionálnymi ďalekohľadmi. V priestoroch romantickej horárni čaká na všetkých odborný výklad o oblohe a pozorovaní hviezd.

Remeselné stredy v turisticko-informačnom centre Horehronie v obci Bystrá sa budú tento týždeň niesť v znamení výroby z dreva. Pre všetkých milovníkov remesla budú pripravené drevené prvky na výrobu vlastnej drevenej búdky pre vtáčiky. Stačí prísť do priestorov infocentra a pustiť sa do práce.

Športoví nadšenci si tiež prídu na svoje. Adrenalínová jazda na fat e-biku s hrotmi zo Šumiaca až na Kráľovu Hoľu na snehu je výbornou voľbou pre nadšencov cyklistiky, ktorým ani sneh v jazde neprekáža. Do kopca Vám pomôže pohon elektrickej baterky a dole si môžete užiť jazdu plnú zážitkov s jedinečnými výhľadmi na krásnu horehronskú prírodu.

Aj v lyžiarskych strediskách bude veselo. Lyžiarske stredisko Mýto Ski & Fun v sobotu 9. marca rozozvučí a do tanca zahrá DJ Maxi. Lyžiari si budú môcť taktiež prezrieť a vyskúšať autá známej nemeckej značky BMW. Na zahriatie bude pre všetkých rodičov a dospelých pripravená ochutnávka destilátov Jelínek.

V Ski Resorte Tále bude aj tento týždeň mimoriadne večerné lyžovanie. Lyžovačku pri umelom osvetlení na kvalitne upravených zjazdovkách si môžete vychutnať utorok 5. marca, piatok 8. marca a v sobotu 9. marca.

„Počas celých jarných prázdnin sme pre turistov pripravili bohatý program. V lyžiarskych strediskách boli pre návštevníkov pripravené sprievodné hudobné programy. Pre nelyžiarov boli k dispozícii remeselné dielne, adrenalínová jazda na fat biku, či výlet zimných astrovlakom. Dúfame, že aj takouto formou, sprievodných a doplnkových programov prilákame do regiónu viac návštevníkov nielen počas prázdnin“ uviedla Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Horehronie.

 

Autor: (ts-región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2019
Víkendový skibus cez štyri turistické regióny
V sobotu 19. januára bol spustený unikátny projekt, ktorý prepája 4 atraktívne turistické regióny skibusom zabezpečovaným Banskobystrickým samosprávnym krajom. Premávať bude každú sobotu a nedeľu do 24. marca.
viac
10.06.2020
V Mýte pod Ďumbierom sa otvárajú brány do bike parku
Mýto SKI & BIKE otvára opäť svoje brány pre všetkých nadšených bikerov. V sobotu 13. júna sa môžete tešiť na otvorenie druhej sezóny v špičkovom bike parku v Mýte pod Ďumbierom.
viac
01.08.2020
Horehronské cyklodreziny majú zatiaľ stále od štátu červenú
Minuloročnú novinku a jedinečný produkt cestovného ruchu zastavilo nariadenie Dopravného úradu. Ani po rokovaniach na Ministerstve dopravy a výstavby SR cyklodreziny zatiaľ jazdiť nemôžu.
viac
10.07.2023
Na cyklotrase Bystrá – Tále pribudli nové prvky
Osadenie lesných prvkov na vybudovanej cyklotrase medzi obcou Bystrá a rekreačnou oblasťou Tále je jedným z projektov Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie, ktoré tento rok podporila Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %