Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
06.02.2019 04:34

Iniciatíva stredné Slovensko rokovala o dostavbe rýchlostnej cesty R3 na Orave


Ilustračná snímka: (tasr).


Dostavba rýchlostnej cesty R3 z Trstenej cez Dolný Kubín až do Ružomberka, s napojením na diaľnicu D1 a rýchlostnú cestu R1, bola jednou z tém minulotýždňového zasadnutia Výkonného výboru Iniciatívy stredné Slovensko (ISS) v Banskej Bystrici. Informoval o tom hovorca mesta Dolný Kubín Martin Buzna.


„V tejto chvíli je naším spoločným cieľom dosiahnuť celoplošné riešenie trasy zo severu na juh Slovenska. Pre Oravu a jej obyvateľov je preto veľmi dôležité dobudovanie rýchlostnej cesty R3. Čo je ovplyvnené aj dobudovaním diaľnice D1 v úseku Turany – Hubová a Hubová – Ivachnová,” povedal primátor Dolného Kubína Ján Prílepok.

Primátori a starostovia Oravy podľa dolnokubínskeho hovorcu dúfajú, že štát urobí všetky potrebné kroky, aby sa v blízkej budúcnosti pokračovalo vo výstavbe rýchlostných ciest a diaľnic. „Od štátu očakávame, že nájde finančné prostriedky na dobudovanie ďalších úsekov a tiež, že vynaloží väčšie úsilie na rýchlejšie dobudovanie diaľnic a rýchlostných ciest, keďže tieto sú pre stredné Slovensko a jeho obyvateľov nesmierne dôležité,” vysvetlil Prílepok.

ISS vznikla v máji 2017. Svojou činnosťou chce dosiahnuť dobudovanie prepojenia Slovenska, diaľnice D1 v úseku Turany – Hubová a Hubová – Ivachnová, rýchlostnej cesty R3 Trstená – Dolný Kubín, R1 Ružomberok – Banská Bystrica a súvisiace spojenie I/71 Lučenec – Fiľakovo – Salgótarján. Medzi jej priority patrí aj liberalizácia železničnej dopravy na strednom Slovensku, čo by malo priniesť ďalšie zlepšenie v tejto oblasti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2020
Na podporu cykloturistiky pôjde z Interregu 104 tisíc Eur
Zdroje z medzinárodného projektu Interreg vo výške 103 978,80 Eur a k tomu spolufinancovanie za 18 349,20 eur chce Ministerstvo dopravy a výstavby SR použiť na rozvoj cyklistickej infraštruktúry v Dunajskej oblasti.
viac
26.02.2021
Dobrá správa pre Žilinský kraj - výstavba R3 štartuje
Po takmer 14-tich rokoch od záverečného stanovisko posudzovania vplyvov na životné prostredie EIA bola včera (25. 2.) podpísaná zmluva so zhotoviteľom na výstavbu R3 na Orave.
viac
09.04.2021
V regióne Malokarpatska vnikne nová cesta
Zlepšenie dopravnej situácie, časová úspora pre vodičov, ale najmä odbremenenie obcí Chorvátsky Grob a Slovenský Grob od tranzitnej dopravy. To všetko prinesie vybudovanie cestného obchvatu obcí Malokarpatska.
viac
13.07.2021
Prezidentka diskutovala s oravskými primátormi najmä o dopravných problémoch
Meškajúce diaľničné prepojenie Slovenska s Poľskom a nedokončená rýchlostná cesta R3 tvorili najväčšiu časť diskusie primátorov Dolného Kubína, Námestova, Tvrdošína a Trstenej s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. Povedala to v pondelok po stretnutí so zástupcami samospráv v Dolnom Kubíne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %