Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
02.02.2017 09:10

Informačné centrum Liptovského Mikuláša sídli v nových priestoroch


Snímka zdroj: (MsÚ).


Priestory prináležiace organizácii, ktorá patrí medzi vlajkové lode v tejto oblasti na Slovensku, uviedol do chodu, pri príležitosti slávnostného otvorenia, primátor mesta Ján Blcháč.


Na otvorení sa zúčastnil aj štátny tajomník ministerstva dopravy Peter Ďurček a predstavitelia z radov odbornej verejnosti.

Mesto Liptovský Mikuláš po takmer 25 rokoch presťahovalo svoje Informačné centrum do zrekonštruovaných priestorov Obchodného centra Central na Námestí mieru 1 (bývalý Dom služieb). Nemení sa tým jeho adresa, presťahovalo sa po rekonštrukcii v rámci budovy. „Naše mesto aj región má poprednú pozíciu v oblasti cestovného ruchu na Slovensku a obrovský potenciál pre ďalší rozvoj v tejto oblasti. Preto samospráva podporuje rozvoj turizmu v mnohých oblastiach. Jednou z nich je aj prevádzkovanie mestskej príspevkovej organizácie Informačné centrum,“ konštatoval šéf radnice.

Nové priestory spĺňajú najvyššie požiadavky stanovené Profesijným (technickým) štandardom pre činnosť turistických informačných centier, ktoré vydala Asociácia informačných centier Slovenska (AICES). Informačné centrum mesta Liptovský Mikuláš je zakladajúcim členom a dlhoročným lídrom AICES. „Pred tromi rokmi si mikulášske centrum za svoj prínos pre rozvoj Sektora TIC vyslúžilo najvyššie ocenenie Asociácie informačných centier Slovenska,“ podotkla Ivona Fraňová, prezidentka AICES.

Veľký význam v činnosti ICM zohráva aj spolupráca s ďalšími miestnymi, regionálnymi a celoslovenskými partnermi. „Informačné centrum je výkladnou skriňou mesta a regiónu Liptov. Zvyšovať kvalitu bez moderného informačného centra, ktoré bude v centre mesta s ľahkou dostupnosťou, sa nedá. Nové informačné centrum je významným krokom vpred v skvalitňovaní poskytovaných služieb pre návštevníkov mesta a Liptova,“ pripomenula Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov.

 

Charakteristika Informačného centra mesta Liptovský Mikuláš

Informačné centrum, ktoré zabezpečuje aj marketingovú a komunikačnú stratégiu mesta v rámci turizmu, ponúka vlastné produkty a komerčné doplnkové služby. „Dôraz však kladieme na ich neustály rozvoj a zvyšovanie kvality. Medzi našich klientov patria domáci a zahraniční návštevníci, ale aj miestni obyvatelia a podnikatelia. U nás získajú kompletný prehľad o turistických atraktivitách a produktoch nielen v meste, ale aj regióne Liptova a informácie o podnikateľskej sfére a službách na území mesta,“ uviedla riaditeľka Jana Piatková.

Centrum ponúka informačný servis nielen priamo vo svojom sídle, ale aj prostredníctvom webových stránok mesta, mobilnej turistickej aplikácie, sociálnych sietí, newslettrov, kalendára podujatí, výstav a propagačných materiálov, ktorých vydáva a distribuuje ročne 65-tisíc kusov.

Súčasťou ponuky sú aj vlastné produkty organizácie, a to tematické prehliadkové trasy mestom, ktoré hovoria o najväčších atraktivitách historického centra, Jánošíkovských tradíciách, mikulášskych umelcoch, židovskej kultúre či o tom, aké prvenstvá mesto dosiahlo v oblasti turizmu. „Ponúkame aj audiosprievodcu v najstaršej stavebnej pamiatke mesta - Kostole sv. Mikuláša, zabezpečujeme sprievodcovské služby v meste a regióne, s partnermi sa podieľame na tvorbe ucelených produktov mesta. Poslednou novinkou sú večerné stredy v historickom centre zamerané na zábavu a poznanie. V spolupráci s mestom každoročne organizujeme odborné konferencie, ktorých cieľom je stanovenie stratégie, upevnenie spolupráce s partnermi a vzdelávanie subjektov cestovného ruchu,“ priblížila.

Komfort pre návštevníkov dopĺňajú aj komerčné služby centra, ako je predaj máp, suvenírov, bedekrov, zmenáreň, sprostredkovanie ubytovania, predaj vstupeniek na podujatia, štátnych rybárskych lístkov, inzertné služby či poistenie záchrany v horách.

 

Autor: (Viktória ČAPČÍKOVÁ, MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
V Hnúšti otvoria nové turistické infocentrum
Poskytovanie informácií návštevníkom mesta o možnostiach turizmu v meste i okolí a predaj suvenírov bude hlavnou úlohou nového turistického infocentra, ktoré v Hnúšti na severe okresu Rimavská Sobota začne fungovať v polovici júna.
viac
05.09.2016
Zlepšením informovanosti chce mesto prilákať rekordný počet turistov
Zlepšením informovanosti kúpeľných hostí a návštevníkov mesta chce mesto Trenčianske Teplice tento rok pritiahnuť rekordný počet turistov. Prispieť k tomu má novootvorená Turisticko-informačná kancelária.
viac
23.03.2017
Bratislave hrozí úbytok turistov
Staré Mesto plánuje už na najbližšom zastupiteľstve prijať nové všeobecne záväzné nariadenie o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mestskej časti, ktoré výrazne skráti záverečné hodiny nočných prevádzok typu nočný bar, diskotéka či klub.
viac
13.07.2021
Rozprávkový Liptov s deťmi
Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %