Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.07.2018 10:59

Humenné získalo nenávratný príspevok na stavbu prepojovacieho cyklochodníka


Ilustračná nímka zdroj: Humenský expres


Samospráva získala nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 154-tis eur na projekt, ktorý rieši výstavbu prepojovacieho cyklochodníka od starého Valaškovského mosta po cyklochodník na hrádzi pri Laborci a umiestnenie cyklostojanov pozdĺž vybudovaného a plánovaného cyklochodníka na území mesta


Informovala o tom Michaela Dochánová z radnice. Projekt podľa jej slov prispeje k dostatočne vybudovanej a kompaktnej sieti cyklotrás v meste, ale aj k zmene deľby prepravnej práce v prospech environmentálne priaznivejších módov dopravy a k zvýšeniu podielu využívania cyklistickej dopravy. Ako ďalej uviedla, centrum mesta sa tak odľahčí od postupne narastajúcej miery automobilizácie s pozitívnym environmentálnym efektom v podobe zníženia znečistenia ovzdušia, hluku a vibrácií. V rámci projektu sa vytvorí v meste aj päť cyklostojanov a dva stojany pre bicykle s prestrešením. Celkové predpokladané náklady na projekt predstavujú 162.313,81 eura, podiel mesta je vo výške 8115,69 eura.       

Humenné je východiskovým bodom viacerých dlhších či kratších trás, po ktorých možno na bicykli navštíviť aj blízke či vzdialené okolie, ktoré láka nielen prírodou, ale aj pamiatkami. Patrí medzi ne napr. Veľký a Malý okruh, Humenská cyklotrasa, ktorá patrí k okruhom zdravia alebo rodinným trasám, ale aj 52 kilometrov dlhá medzinárodná cyklotrasa Po stopách príhod dobrého vojaka Švejka. "Najnovšou cyklotrasou je cyklomagistrála ikon dlhá 53,3 kilometra z Humenného až do Paloty," uzavrela Dochánová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2017
Operačný program podporí mimovládne organizácie
Mimovládne organizácie podporí v tvorbe lepších verejných politík operačný program Efektívna verejná správa.
viac
21.07.2018
Diskutovalo sa o možnostiach zlepšenia podpory opatrovateľskej služby
Zástupcovia Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky (IA MPSVR SR) zorganizovali na župnom úrade v Trenčíne informačný seminár pre potenciálnych žiadateľov o nenávratný finančný príspevok (NFP) v rámci výzvy na zlepšenie podpory opatrovateľskej služby
viac
03.08.2018
Mesto získalo nenávratný príspevok na modernizáciu troch škôl
Humenská samospráva získala nenávratný finančný príspevok na modernizáciu troch základných škôl. Ide o sumu približne 311.500 eur. Každý z troch projektov mesto ešte spolufinancuje piatimi percentami.
viac
11.08.2021
V Prešove pribudnú viac ako štyri kilometre nových cyklochodníkov
Sieť cyklotrás v Prešove sa už čoskoro rozšíri o nové úseky. Celkovo pribudne 4,3 km cyklistických chodníkov, automatické sčítače a cyklostojany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %