Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
17.03.2018 04:57

Hrad Strečno počas marcových víkendov otvára svoje brány


Hrad Strečno - ilustračná snímka.


Brány hradu Strečno otvorí Považské múzeum v Žiline už počas tohto a budúceho marcového víkendu (17. – 18. 3. a 24. – 25. 3.), a to v čase od 9.00 do 15.00 hod. TASR o tom informovala marketingová pracovníčka Považského múzea v Žiline Michaela Koláriková.


Počas Veľkej noci bude jeho expozícia prístupná verejnosti od Veľkého piatku až po Veľkonočný pondelok. Posledný vstup do hradu je v rovnaký čas, ako je čas zatvorenia pokladne. „Návštevníkom aktuálne ponúkame ako súčasť prehliadky hradu jedinečnú trojrozmernú výstavu s názvom Život v oblakoch – vysokohorské živočíchy, ktorú pripravili zoológ Ladislav Hlôška z Považského múzea v Žiline a ornitológ a ekológ Miroslav Saniga z Ústavu ekológie lesa Slovenskej akadémie vied vo Zvolene,“ priblížila Koláriková. Výstava podľa nej pútavou formou ponúkne fascinujúci pohľad na život vysokohorských živočíchov v ich prirodzenom prostredí.       

Od apríla môžu návštevníci do hradu vstúpiť denne, od pondelka do nedele, v čase od 9.00 do 17.00 hod. „Slávnostné otvorenie hradu sme naplánovali na nedeľu 29. apríla, keď budú môcť naši návštevníci prežiť deň so Žofiou Bosniakovou, najznámejšou obyvateľkou hradu. Pripravili sme novú formu sprevádzania, ktorú, ak sa bude návštevníkom páčiť, budeme aplikovať počas sezóny aj v ďalších vybraných termínoch,“ doplnila správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2017
Čachtický hrad otvára letnú sezónu
Otvorenie letnej sezóny na Čachtickom hrade si užijete už tento víkend (24. 6.) a to vo dne i v noci!
viac
01.05.2021
Od mája je Fiľakovský hrad opäť otvorený
Fiľakovský hrad od 1. mája opäť očakáva svojich návštevníkov! Od tohto mesiaca je otvorené aj Mestské vlastivedné múzeum a Novohradské turisticko-informačné centrum, ktoré tak isto patria pod správu Hradného múzea.
viac
16.05.2022
Na hrade Strečno otvárajú letnú sezónu, dočasne znížili vstupné
Považské múzeum otvára v pondelok letnú sezónu na hrade Strečno. Podľa hovorkyne múzea Magdalény Lackovej bol hrad zatvorený od októbra minulého roka, pretože pokračovala ďalšia etapa reštaurovania interiéru severného paláca a sakristie.
viac
13.07.2023
Na záchrane hradu pracuje vyše 30 ľudí, pribudne tam hodovňa i recepcia
Na záchrane zrúcaniny hradu Divín v okrese Lučenec pracuje v súčasnosti vyše 30 ľudí. Samospráva plánuje počas leta zrealizovať aj projekt, ktorého cieľom je zvýšiť atraktivitu hradu v oblasti cestovného ruchu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %