Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.09.2019 04:20

Hrad Beckov ovládnu v sobotu lukostrelci, zabojujú o pohár vojvodu Ctibora


Ilustračná snímka


Na hrade Beckov sa predstavia v sobotu (28. 9.) lukostrelci. Skupina tradičnej lukostreľby Vres pripravila pre verejnosť 15. ročník turnaja v tradičnej lukostreľbe o pohár vojvodu Ctibora.


Ako informoval riaditeľ Záujmového združenia právnických osôb hradu Beckov Peter Pastier, registrácia lukostrelcov sa začne na hrade o 8.00 h, samotný turnaj odštartuje o 10.00 h. Súťažiť sa bude v kategóriách muži, ženy, juniori (od 12 do 17 rokov) a mini (do 11 rokov).       

„Pre návštevníkov bude v sobotu hrad otvorený od 9.00 do 18.00 hod. Časť priestorov hradu bude z technických dôvodov z prehliadkového okruhu vylúčená. Návštevníci v tento deň nebudú môcť navštíviť hradnú studňu. Na strednom hrade budú dve vymedzené strelecké zóny. Poprosíme návštevníkov, aby rešpektovali upozornenia na zvýšenú opatrnosť v týchto priestoroch,“ zdôraznil Pastier.       

Ako dodal, vítaní sú strelci každého veku z lukov každého druhu bez použitia zameriavača, vypúšťača a stabilizátora. Pripravená bude trať so zaujímavými disciplínami, turnaj vyvrcholí záverečnou streľbou z veže o pohár vojvodu Ctibora. Historický kostým nie je povinný, no lukostrelec s najlepším kostýmom získa špeciálnu cenu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.05.2016
Na hrade Beckov otvorili 20. sezónu
Slávnostnou fanfárou a odovzdaním kľúčov kastelánovi hradu dnes na Beckove otvorili jubilejnú 20. sezónu.
viac
15.06.2016
Na fiľakovskom hrade si zmerajú sily rytieri
Posledný júnový víkend sa fiľakovský hrad prenesie do dôb dávno minulých.
viac
07.04.2018
Luskostrelci na hrade bojovali o pohár vojvodu Ctibora
Na hrade Beckov sa zišli v sobotu priaznivci lukostreľby na 12. ročníku turnaja o pohár vojvodu Ctibora. Muži, ženy, juniori i deti do 11 rokov si vo svojich kategóriách mhli zmerať zručnosti v disciplíne, ktorá pred stáročiami patrila k bežnému životu ľudí.
viac
01.08.2020
Trenčiansky kraj rozširuje spoluprácu v oblasti rozvoja kultúrneho dedičstva
Trenčiansky kraj rozširuje spoluprácu v oblasti rozvoja a zachovania kultúrneho dedičstva regiónu. Dosiahnuť to chce nielen propagáciou podujatí, ale i alternatívnymi možnosťami financovania podpory dedičstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %