Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
16.08.2019 09:25

Hlavnou témou mimoriadneho zastupiteľstva bol žilinský hokej


Snímka zo zasadania mestského zastupiteľstva


Budúcnosť žilinského hokeja bola horúcou témou mimoriadneho zastupiteľstva, ktoré sa konalo 14. augusta 2019 na Radnici mesta Žilina.


Vedeniu žilinskej radnice sa po zdĺhavom trojmesačnom úsilí nepodarilo hokejový klub klubu MsHK Žilina odpredať súkromnému investorovi a ani nájsť hlavného partnera, preto sa mesto muselo vysporiadať s novou situáciou – hokej opäť potreboval pomoc mesta.

Žilinský hokejový klub však v novej sezóne nebude pravdepodobne zastrešovať mesto z rozpočtových prostriedkov na tento rok. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na včerajšom mimoriadnom zasadnutí. „Výsledok rokovania nie je pre mňa povzbudzujúci, a to vzhľadom na množstvo energie a času, ktoré sme venovali úprimnej snahe dať žilinskému hokeju budúcnosť. Stále sme sa snažili zodpovedne vyriešiť otázku, ako by hokej mohol ďalej fungovať. Moc rozhodnúť v danej veci však majú poslanci a ja ich rozhodnutie akceptujem. Na zasadnutí odznelo viacero názorov, budúcnosť žilinského hokeja však bola v tomto prípade práve v ich rukách,“ uviedol primátor mesta Peter Fiabáne.

Návrh financovania klubu sumou viac ako 360-tisíc eur nebol podporený a čo to znamená pre jeho ďalšie smerovanie: „Moje nasledujúce kroky budú najbližšie dni smerovať k rokovaciemu stolu so súčasným vedením hokeja, dozornou radou a zástupcami mládežníckeho hokeja. Som však presvedčený, že pre hokej v Žiline to neznamená definitívny koniec,“ dodal primátor.

S návrhom odpredať hokejový klub MsHK Žilina prišlo vedenie mesta v máji a svoj zámer predstavilo mestskému zastupiteľstvu, ktoré tento návrh podporilo. Po vyhlásení verejnej súťaže však potenciálny záujemca žiadnu ponuku nepredložil. Žilinsky hokej tak opäť ostal na „pleciach“ samotného mesta.

Autor: (ts-MsÚ Žilina)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2019
Žilinskí mestskí poslanci schválili zámer odpredaja hokejového klubu
Mesto Žilina plánuje predaj mestského hokejového klubu (MsHK), ktorý bude od budúcej sezóny pôsobiť v I. hokejovej lige.
viac
16.08.2019
Prezidentka navštívila prvé krajské mesto – Žilinu
Počas návštevy mesta zavítala prezidentka na Úrad Žilinského samosprávneho kraja. Následne smerovali jej kroky na stretnutie so žilinským primátorom a zástupcami mesta. V úvode stretnutia vyzdvihol primátor skutočnosť, že sa Zuzana Čaputová stala historicky prvou dámou na čele slovenského štátu.
viac
25.07.2020
Zdieľané elektrické kolobežky sú k dispozícii už aj v Žiline
Ďalšiu možnosť efektívnej, bezpečnej a ekologickej prepravy ponúka od štvrtka 23. júla mesto Žilina. Popri obľúbených zdieľaných bicykloch majú Žilinčania a návštevníci možnosť využívať na svoju prepravu po uliciach už aj zdieľané elektrické kolobežky.
viac
02.04.2022
Pracovná skupina k ŠKC rokovala na SZĽH
Na rokovaní mestského zastupiteľstva 29. októbra 2021 bol odsúhlasený vznik pracovnej skupiny, ktorá so zástupcami SZĽH na čele s generálnym sekretárom Ivanom Pulkertom a manažérom rozvojového oddelenia Milanom Ladiverom rokovala v sídle SZĽH v Bratislave vo štvrtok 31. marca 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %