Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.03.2017 11:33

Hlavné mesto sa prezentuje na veľtrhu práce Profesia days v Bratislave


Informačný stánok hlavného mesta na veľtrhu práce Profesia days v Bratislave.


Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v stredu 1. marca otvoril dvojdňový veľtrh práce Profesia days, na ktorom je hlavné mesto tento rok prvýkrát vystavovateľom.


V informačnom stánku Bratislavy sa môžu záujemcovia z radov študentov dozvedieť viac o študentských stážach, ako aj o pracovných príležitostiach na vybraných odborných útvaroch Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy pre najlepších z nich. Okrem toho mesto prichádza na veľtrhu aj s aktuálnou ponukou voľných pracovných miest.

Mesto na veľtrhu ponúka pre študentov viaceré trainee programy alebo stáže. Stážisti, ktorí sa do nich zapoja, získajú príležitosť spojiť svoje teoretické vedomosti s praxou. Oboznámia sa s činnosťou na rozličných úsekoch magistrátu, získajú nové skúsenosti, kontakty a odbornú prax. Po ukončení programu ponúkne vedenie mesta tým najlepším trvalý pracovný pomer.

„Žijeme v 21. storočí, ktoré si vyžaduje okrem zvýšených nárokov na kvalifikáciu aj jazykovú výbavu a adaptáciu pracovníkov na nové technológie. Chcem z nášho mesta urobiť modernú metropolu so smart riešeniami a k tomu potrebujeme nájsť odhodlaných a progresívnych ľudí. Verím, že sa nám tu podarí osloviť šikovných mladých študentov odhodlaných pracovať pre mesto,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Platená stáž na magistráte bude prebiehať od mája do septembra 2017. Podľa svojho študijného zamerania a záujmu sa študenti budú môcť do 1. apríla prihlásiť na Trainee program na piatich odborných útvaroch:

Sekcia dopravy

Sekcia územného plánovania

Oddelenie informačných technológií

Sekcia správy komunikácií, životného prostredia a stavebných činností

Sekcia sociálnych vecí, kultúry, školstva a športu

 

Pod dohľadom odborných pracovníkov magistrátu sa tak študenti budú podieľať na spracúvaní architektonických a urbanistických štúdií, pomáhať pri systémovej údržbe databáz a aplikácií, vypomáhať pri kategorizácii zastávok MHD či spoluvytvárať koncepciu starostlivosti o verejnú zeleň a podobne.

Zapájanie študentov do práce pre mesto sa magistrátu osvedčilo aj v minulom roku. Vlani sa do Trainee programu zapojilo 16 študentov, ktorí pracovali na rôznych útvaroch magistrátu. Dvaja z nich nakoniec dostali ponuku trvalého pracovného pomeru a stali sa riadnymi zamestnancami.

Študentské trainee programy majú na bratislavskom magistráte úspech. Počas predsedníctva SR v Rade EÚ zamestnalo hlavné mesto 18 vysokoškolských študentov a dalo im tak príležitosť byť v centre diania tejto významnej udalosti, navyše priniesť nové nápady a kreativitu a získať cenné praktické skúsenosti.

 

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2016
Študentské trainee programy majú na bratislavskom magistráte úspech
Hlavné mesto prijalo študentov vysokých škôl, ktorí si počas leta budú na jednotlivých sekciách magistrátu rozširovať svoje vedomosti a získajú praktické skúsenosti.
viac
13.09.2016
Starostom sa nepáči spôsob práce bratislavského magistrátu
Starostovia bratislavských mestských častí vyjadrujú vážne znepokojenie nad spôsobom práce Magistrátu hl. m. SR Bratislavy. Šéfovia miestnych samospráv to konštatujú v úvode svojho vyhlásenia, ktoré jednomyseľne schválili na pondelkovom rokovaní Regionálneho združenia MČ hl. m. SR Bratislavy.
viac
13.02.2017
Hlavné mesto sa bude ako zamestnávateľ prezentovať na veľtrhu práce
Hlavné mesto SR Bratislava bude tento rok prvýkrát vystavovateľom na najväčšom veľtrhu práce Profesia days 2017. Hľadať bude najmä šikovných študentov, ktorým ponúkne stáž na piatich odborných oddeleniach Magistrátu hlavného mesta, ale odprezentuje aj aktuálne voľné pracovné pozície.
viac
23.02.2017
Do Košíc prichádza Burza príležitostí
Štátny inštitút odborného vzdelávania organizuje atraktívne podujatie, ktoré bude sprevádzať záujem škôl, žiakov aj zamestnávateľov. Burza príležitostí otvorí široké ponuky na prezentáciu šikovných žiakov, ambicióznych škôl a spoločensky zodpovedných zamestnávateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %