Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.02.2018 08:20

Hlavné mesto opraví v roku 2018 celkovo 100 km jazdných pruhov


V tomto roku čaká Bratislavu masívna oprava ciest po celom meste. Do opráv komunikácií investuje mesto 16 miliónov eur, z čoho je 7 mil. z rozpočtu mesta a 9 mil. eur je vládna dotácia. Celkovo sa opraví 100 km jazdných pruhov. Za posledné tri roky to bude až 200 km opravených ciest, čo tu v minulosti nebolo.


Mojou víziou je do roku 2021 opraviť všetky hlavné ťahy v Bratislave,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.


„Pri opravách sa zameriame najmä na radiály alebo hlavné ťahy. V tomto roku dokončíme opravu Panónskej cesty a urobíme aj polovicu Dolnozemskej. Opravovať budeme aj Račiansku a dve spojnice k radiálam – Bajkalskú a Jiráskovu. Mojou víziou je do roku 2021 opraviť všetky hlavné ťahy v Bratislave,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Okrem hlavných ťahov sa budú opravovať aj cesty v každej mestskej časti. V Starom Meste sa opraví napríklad Brnianska a Cintorínska, v Novom Meste Račianska a Odborárska, v Petržalke Panónska, Dolnozemská, Mamateyova, v Ružinove napríklad Bajkalská, v Rači Pri Vinohradoch a Púchovská, vo Vrakuni Hradská, vo Vajnoroch Roľnícka a mnohé ďalšie. Hlavné mesto opraví aj úseky, ktoré sú vo veľmi zlom technickom stave ako je napríklad Pionierska.

Väčšinu opráv plánuje hlavné mesto realizovať cez letné prázdniny, aby sa tak čo najmenej zaťažovala doprava a mobilita v meste. Ako prvé sa budú opravovať cesty v blízkosti plánovaného obchvatu D4R7, aby boli počas predpokladaných dopravných obmedzení v tejto oblasti už hotové.

Súčasťou balíka opráv je aj vybudovanie bezbariérových úprav priechodov pre chodcov, oprava 19 km chodníkov a 26 bezpečnejších zastávok MHD. O všetkých opravách ciest a s tým súvisiacich dopravných obmedzeniach bude hlavné mesto Bratislavčanov priebežne informovať.

 V roku 2017 hlavné mesto opravilo 50 km ciest, 10 km chodníkov, 19 ník na zastávkach MHD a zrealizovalo bezbariérové úpravy priechodov pre chodcov. Z rozpočtu mesta na to bolo vyčlenených 9 mil. eur.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2016
Ružinov ušetril v elektronických aukciách, opraví tak ďalšiu cestu
Bratislavskému Ružinovu sa pri tohtoročných elektronických aukciách na kompletné rekonštrukcie chodníkov a ciest podarilo ušetriť viac ako 90 000 eur.
viac
12.04.2018
Hlavné mesto začína po zime opravovať prvé úseky ciest v Bratislave
Bajkalská a Dolnozemská sú prvé dva úseky, ktoré začína opravovať hlavné mesto. Z harmonogramu opráv na rok 2018 ide o dva najdlhšie úseky. Dolnozemskú v úseku od okružnej križovatky s Panónskou po odbočku na Kutlíkovu, a to všetky jazdné pruhy v oboch smeroch začalo mesto opravovať 3. apríla.
viac
18.06.2021
Od pondelka začnú opravovať most nad Panónskou, obmedzí to dopravu
V Bratislave začnú od pondelka 21. júna opravovať most nad Panónskou cestou - nadjazd k Budatínskej ulici v Petržalke. Nájazdy a zjazdy na most budú uzavreté počas realizácie všetkých troch etáp.
viac
02.08.2022
Zoo spustila výzvu #prehrosiky, vybudovať im chce nový domov
Zoologická záhrada (zoo) v Bratislave spustila výzvu #prehrosiky, ktorej cieľom je pomôcť vybudovať lepší domov pre hrošíky libérijské. Strecha ich súčasného chovného zariadenia je totiž v havarijnom stave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %