Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
08.08.2018 08:25

Hlavné mesto bude odstraňovať nefunkčné nadchody na Kazanskej vo Vrakuni


Nefunkčný nadchod na Kazaňskej ulici. Snímka zdroj: bratislava.sk.


Hlavné mesto začne tento víkend s demolačnými prácami na odstránení dvoch nefunkčných nadchodov pre peších na Kazanskej ulici v MČ Bratislava – Vrakuňa a Podunajské Biskupice, ktoré potrvajú do 20. augusta a budú spojené s úplnou uzávierkou tejto ulice.


V súčasnosti sa uskutočňujú prípravné práce na realizáciu stavby, ktoré sú spojené s čiastočným obmedzením premávky v mieste nadchodov do dvoch zúžených jazdných pruhov.

 Prípravné práce na základe právoplatného búracieho povolenia zahŕňajú demontáž billboardov, prístrešku zastávky, dopravných značiek, montáž oplotenia, montáž zábran a montáž dočasného dopravného značenia a pod. Z tohto dôvodu je do 10.8.2018 čiastočne obmedzená premávka v mieste nadchodov do dvoch zúžených jazdných pruhov.

Od 11. 8.2018 do 20.8.2018 dôjde k úplnej uzávierke Kazanskej ulice v Bratislave od križovatky ulíc Kazanská-Uzbecká-Hradská až po križovatku Kazanskej s Dvojkrížnou ulicou a začnú sa demolačné práce na odstránení existujúcich nadchodov.

Demontážne práce budú realizované počas celého víkendu a čiastočne v nočných resp. v skorých ranných hodinách. Počas úplnej uzávierky Kazanskej ulice v mieste demolácie nadchodov budú zriadené obchádzkové trasy po jestvujúcich komunikáciách t. j. Hradská, Uzbecká, Korytnická, Dvojkrížna, Žitavská a Železničná ulica.

Dokončovacie práce na úprave terénu po odstránení nadchodov, frézovaní a pokládke nového asfaltového koberca budú realizované od 20.8.2018 do 26.8.2018. Súčasťou prípravných, demolačných a dokončovacích prác je aj preložka trolejového vedenia, demontáž a montáž 12 ks trakčných stožiarov, ako aj úprava verejného osvetlenia v miestach demolovaných nadchodov.

Týmto žiadame občanov o strpenie a vopred sa ospravedlňujeme za vzniknuté nepríjemnosti a za zvýšený hluk počas stavebných prác, ako aj vodičov o trpezlivosť s dopravnými obmedzeniami.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
V mestskej časti Vrakuňa pribudnú nové cyklotrasy
V bratislavskej Vrakuni vzniknú nové cyklotrasy. Mestské zastupiteľstvo schválilo 38 750 eur z rozpočtu hlavného mesta na realizáciu cyklistických projektov v tejto mestskej časti.
viac
27.10.2016
Toxická skládka sa týka všetkých
Toxická skládka po CHZJD v bratislavskej Vrakuni musí byť odstránená skôr, než dôjde k ekologickej katastrofe. Ako a kedy sa tak stane, na to by mala dať odpoveď diskusia na pôde Bratislavskej župy, ktorá sa uskutoční v priebehu novembra.
viac
05.07.2018
Primátor rokoval so Slovnaftom o dôležitých dopravných projektoch v Bratislave
Oficiálna návšteva primátora Bratislavy Iva Nesrovnala v bratislavskej rafinérii Slovnaft mala niekoľko tém. Medzi kľúčové patrila dopravná situácia a jej rozvoj, v kontexte výstavby diaľnice D4R7, ako aj rozvoj električkovej dopravy do Podunajských Biskupíc a Vrakune.
viac
15.12.2020
Odberové miesta na testovanie zriadili aj Vajnory a Vrakuňa
Odberové miesta pre testovanie na ochorenie COVID-19 spustili v Bratislave aj mestské časti Vrakuňa a Vajnory. Na oboch miestach sa testuje antigénovými testami. Samosprávy o tom informujú na svojich webových stránkach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %