Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.03.2017 03:16

Handlová vyzvala obyvateľov, aby jej nahlasovali výtlky na komunikáciách


Ilustračná snímka: (tasr).


Samospráva Handlovej dnes spustila výzvu s názvom Jarný výtlkozber. Prostredníctvom nej žiada obyvateľov mesta, aby jej nahlásili výtlky na mestských komunikáciách po zimnom období.


"Prechodné obdobie, kým dovolia poveternostné podmienky pristúpiť k opravám, mesto Handlová využíva na zber informácií o výtlkoch, ktoré spracuje a vytvorí harmonogram opráv. Oddelenie výstavby, územného plánu, dopravy a životného prostredia Mestského úradu v Handlovej pravidelne monitoruje situáciu na miestnych komunikáciách, pomoc obyvateľov však prispeje k efektívnejšiemu plánovaniu," informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.      

Obyvatelia môžu nahlasovať svoje podnety v rámci zberu informácií Jarný výtlkozber v termíne do 31. marca. Na oznámenie môžu využiť Odkaz pre starostu, kde do nahlásenia napíšu Jarný výtlkozber, email handlova@handlova.sk s predmetom správy Jarný výtlkozber, prípadne môžu kontaktovať členov komisie výstavby pri mestskom zastupiteľstve.       

"V tohtoročnom rozpočte samospráva Handlovej vyčlenila na letnú údržbu mestských komunikácií vrátane opravy výtlkov z vlastného rozpočtu 30 000 eur, pričom mesto má vo svojej správe takmer 45 kilometrov ciest. Opravy výtlkov sa budú vykonávať do vyčerpania plánovaného rozpočtu, v závislosti od klimatických podmienok a podľa priorít. To znamená, že s opravou sa začne v tých oblastiach mesta, kde premáva mestská hromadná doprava, je vyššia koncentrácia dopravy a podobne," ozrejmila Paulínyová.       

V meste opravuje výtlky spoločnosť Hater Handlová a využíva na to zariadenie fungujúce na princípe infražiarenia. "Teplotou sa prepojí starý asfalt doplňujúcou hmotou, ktorá je v podstate odpadový materiál. Táto oprava výtlkov je efektívna a šetrná k životnému prostrediu," dodala hovorkyňa mesta.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2020
V Handlovej dokončili opravu 950 štvorcových metrov výtlkov
V Handlovej v okrese Prievidza dokončili v apríli opravu 950 štvorcových metrov výtlkov. Podľa hovorkyne mesta Jany Paulínyovej bola celková zmluvná cena opráv so spoločnosťou Stavby Nitra takmer 40 000 eur.
viac
07.07.2020
Kraj už má mandát na údržbu ciest k turisticky atraktívnym lokalitám
Hoci má Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) turisticky atraktívne miesta, už dlhé roky sa obce a mestá či súkromný sektor trápia so stavom komunikácií, ktoré k nim vedú.
viac
16.02.2021
Poslanci PSK vyčlenili na opravu mostov a ciest v kraji 5 000 000 eur
Sumu 5 000 000 eur schválili prešovskí krajskí poslanci na svojom pondelkovom online rokovaní pre Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) na opravu desiatich mostov a 15 úsekov ciest v kraji.
viac
03.03.2021
Hriňová spravuje 178 km ciest, rozpočet však na to nestačí
Aj napriek tomu, že mesto Hriňová v Detvianskom okrese v posledných rokoch do opráv ciest investovalo viac ako 1,3 milióna eur zo svojho rozpočtu, samospráve sa podarilo zrekonštruovať iba 45 vybraných ciest.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %