Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.09.2018 01:55

HAHADU 2018: Duatlon s dobrovoľným štartovným, ktoré pomôže Martinke


Ilustračná snímka z vlaňajšieho ročníka.


V sobotu 8. septembra 2018 má príležitosť každý, kto má rád cyklistiku a beh zdolať handlovské kopce na HAHADU 2018, v poradí 7. ročníku športového podujatia. Cieľom organizátorov je pritiahnuť hlavne deti k športu v krásnom prostredí handlovských kopcov.


Vybrať si môžete detský minibeh, duatlon, duatlon štafetu, handlovskú krosdesiatku alebo handlovskú MTB dvadsiatku a symbolický okruh. Tento rok je výška štartovného dobrovoľná a celé štartovné poputuje Martinke. Štartuje sa o 10.00 h na Strelnici za Handlovou, pre deti sú pripravené zábavné atrakcie.

Podujatie sa nesie takmer v rodinnej atmosfére, pričom samozrejme bude pripravená profesionálna časomiera pre tých, ktorí radi zdolávajú rekordy. Pre športovcov je pripravený 10 km okruh, ktorý prejdú na bicykli dvakrát a bežci jedenkrát.

Pre podporovateľov dobrej veci je pripravený okruh v symbolickej dĺžke tak, aby ho mohol prejsť každý od detí, cez mladých až po seniorov.

Účasťou na HAHADUnebudete len športovať. Budete pomáhať nielen svojmu telu pohybom, ale aj dievčatku Martinke, ktorá v živote to šťastie nemala a behať nemôže. Martinka je dvadsaťročné dievča s Rettovým syndrómom, ojedinelou chorobou, ktorá sa u Martinky začala prejavovať keď mala rok a pol. Dvadsaťročné dievča je ležiace a pripojené na kyslíku. Má ťažkú skoliózu a problémy s pľúckami. Pre slabú imunitu býva často chorá, čo neraz končí hospitalizáciou v nemocnici. Pred tromi rokmi, keď týždeň bojovala o život v Banskej Bystrici, bolo nutné na jej záchranu urobiť tracheostomiu a následne sondu na výživu. V marci 2018 sa jej stav zhoršil a od tej doby je nutné, aby  bola napojená na domácu umelú pľúcnu ventiláciu.

Športovci, registrujte sa do 7. septembra 2018 online na stránke wwww.casomierapt.sk alebo priamo na mieste.

HAHADU je od roku 2016 zaradený v kalendári celomestských podujatí pod gesciou Centra voľného času a mesto ho podporuje aj finančne. Hlavnou cieľovou skupinou podľa Jozefa Tínesa, jedného z hlavných organizátorov, sú deti do 15 rokov. Podľa jeho slov: „Podujatie je pre všetkých, ktorí majú radi šport. Najviac ma teší, keď prídu deti do 15 rokov a zúčastnia sa minibehu v dĺžke 250 m. Tento rok sme pripravili novinku. Budeme mať skákací hrad a viaceré atrakcie a súťaže pre deti a rozhodli sme sa pomôcť Martinke, ktorej bude venované dobrovoľné štartovné. Všetci, ktorí prídu na handlovskú strelnicu, a je úplne jedno , či je to športovec alebo nešportovec, môžu podporiť liečbu Martinky prejdením krátkeho symbolického okruhu a zaplatením ľubovoľného štartovného“, uviedol Jojo Tínes.

Príďte povzbudiť športovcov. Podujatie je zaujímavé aj pre divácku verejnosť. Najlepšie miesta, kde môžete vidieť zápal športovcov, je prísť v sobotu na Strelnicu v Handlovej, kde je štart a cieľ duatlonu a ostatných disciplín. Na svoje si prídu diváci pri Konštatníte – jazere, ktoré vzniklo po povrchovej ťažbe hnedého uhlia v meste. Duatlon pozostáva z 20 km dlhej trate v sedle bicykla a 10,1 km po vlastných pre všetkých. Predpokladaný „dobeh“ prvého duatlonca je niečo po 12.00 h.

7. ročník HAHADU sa koná v sobotu 8. septembra 2018 so štartom o 10.00 h na Strelnici za Handlovou. Vítaní sú všetci vyznávači horskej cyklistiky a behu v horskom teréne. Toho si môžete v Handlovej naozaj užiť dostatok. Na podujatie pozývajú:  CVČ Handlová, ŠK Achilles Handlová, Jozef Tínesa mesto Handlová. Kompletné propozície, presné časy a podmienky registrácie nájdu záujemci nafacebook stránke Handlovský Hasičský duatlon. Viac informácií poskytne Jozef Tínes na tel. čísle:0908 93 997.

Autor: (ts-mesto Handlová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.09.2017
HAHADU 2017 je tu pre všetkých nadšencov horskej cyklistiky a behu
Už v sobotu 9. septembra 2017 má príležitosť každý, kto má rád cyklistiku a beh zdolať handlovské kopce na HAHADU 2017, v poradí 6. ročníku športového podujatia.
viac
08.12.2017
Handlová bude voňať Vianocami
Vianočný stromček na MsÚ je plný ozdôb, ktoré vyrobili klienti SENIOR CENTRA HANDLOVÁ, n.o., 6. decembra Mikuláš spolu s deťmi rozsvietil stromček na námestí. Atmosféru Vianoc vyčaria v Handlovej jej obyvatelia, primátor mesta, starostovia handlovskej doliny, športovci a nová kniha o Handlovej.
viac
14.05.2019
Handlová podala vlani deväť projektových zámerov, s piatimi bola úspešná
Samospráva Handlovej a mestské organizácie podali vlani orgánom na posúdenie deväť projektových žiadostí. S piatimi z nich uspeli, čo predstavuje úspešnosť 62,50 %. Vyplýva to zo štatistiky radnice, o ktorej v piatok TASR informoval Peter Cagáň z referátu regionálneho rozvoja a strategického plánova
viac
04.01.2024
Registrácia na Liptov Ride už o pár dní
Registrácia na preteky, ktoré spoja na Liptove zimu s letom bude už v pondelok 8. januára 2024 o 8,01. Unikátne štafetové preteky Liptov Ride budú v apríli o behu, cyklistike, kanoistike, freeridovom lyžovaní a skialpinizme, ale tiež o poriadnej dávke adrenalínu, zábavy aj nefalšovaných emócií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %