Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.09.2017 06:15

HAHADU 2017 je tu pre všetkých nadšencov horskej cyklistiky a behu


Pozvánka.


Už v sobotu 9. septembra 2017 má príležitosť každý, kto má rád cyklistiku a beh zdolať handlovské kopce na HAHADU 2017, v poradí 6. ročníku športového podujatia.


Cieľom organizátorov je pritiahnuť hlavne deti k športu v krásnom prostredí handlovských kopcov. Vybrať si môžete detský minibeh, duatlon, duatlon štafetu, Handlovskú krosdesiatku alebo Handlovskú MTBdvadsiatku.

 

Registrujte sa do 9. septembra 2017, môžete aj online

V minulom roku bolo do kalendára celomestských podujatí v Handlovej zaradené podujatie, ktoré svojou kvalitou presvedčilo. Nadšenie hasiča Jozefa Tínesa a organizácia predchádzajúcich ročníkov oslovila a handlovskí poslanci ho schválili v rámci kalendára celomestských podujatí pod gesciu Centra voľného času v Handlovej.

Hlavnou cieľovou skupinou podľa Jozefa Tínesa, hlavného organizátora, nositeľa myšlienky aj realizátora predchádzajúcich ročníkov sú deti do 15 rokov, ktorým takto vytvára, v spolupráci s ďalšími nadšencami, priestor na športové aktivity v meste. „Podujatie je pre všetkých, ktorí majú radi šport. Najviac ma teší, keď prídu deti do 15 rokov a zúčastnia sa minibehu v dĺžke 250 m. Nech deti zoberú rodičov alebo rodičia deti a prídu. Nahlásiť sa môžu na štarte.“, uviedol Tínes s tým, že podujatie nie je „zošnurované“ a presne nalinkované, ale je to príjemné stretnutie športovcov.

Na stránke HAHADU nájdete aj odporúčanie k registrácii: „Ak si nestihol registráciu do 28. 8. nevadí.  Určite nemáš času na rozdávanie. Prečo sa teda oň okradnúť pri registrácii na mieste. Stačí ak vyplníš formulár na www.casomierapt.sk a zostane ti dostatok času na rozbehanie či vyladenie bicykla.“

 

Príďte povzbudiť športovcov

Podujatie je zaujímavé aj pre divácku verejnosť. Najlepšie miesta, z ktorých budete môcť sledovať zápal športovcov sú na Strelnicu v Handlovej, kde je štart a cieľ duatlonu a ostatných disciplín. Na svoje si prídu diváci pri Konštatníte – jazere, ktoré vzniklo po povrchovej ťažbe hnedého uhlia v meste.

Duatlon pozostáva z 20 km dlhej trate v sedle bicykla, alebo 10,1 km po vlastných pre všetkých. Predpokladaný „dobeh“ prvého duatlonca sa predpokladá krátko po 12. hodine.

Tohtoročnú trať podľa stránky organizátora tvoria: „Takmer 4 km stúpania, 2 km zjazdu na hranici života, 400 m singletrack a hlavne 0 m po asfalte či betóne. Trať neskutočne dospela a asi sa aj zrýchlila.“

6. ročník HAHADU sa koná v sobotu 9. septembra 2017 so štartom o 10. hodine na Strelnici za Handlovou.

Vítaní sú všetci vyznávači horskej cyklistiky a behu v horskom teréne. Na podujatie pozývajú: CVČ Handlová, ŠK Achilles, Ing. Jozef Tínes a mesto Handlová.

Kompletné propozície, presné časy a podmienky registrácie nájdu záujemci na stránke http://hasicjojo.webnode.sk.

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2017
Siedmy ročník Birell BikeFestu 2017 klope na dvere
Posledný májový víkend bude už tradične v bikeparku Kálnica patriť najväčšiemu bicyklovému festivalu na Slovensku.
viac
06.09.2017
Cyklisti opäť obsadia centrum mesta
Centrum Ružomberka bude v nedeľu 10. septembra dejiskom cyklistického podujatia Ružomberské schody. Zásadnú úlohu v hlavných pretekoch zohrajú tunajšie historické schody, po ktorých sa budú preháňať majstri dvoch kolies.
viac
04.10.2017
Primátorský deň v Žiline bude plný kultúry, otvorených dverí aj diskusie
V piatok 6. októbra sa žilinská samospráva ešte viac sprístupní verejnosti. Mesto Žilina pozýva občanov všetkých generácií na Primátorský deň, ktorý ponúkne bohatý program.
viac
06.09.2018
HAHADU 2018: Duatlon s dobrovoľným štartovným, ktoré pomôže Martinke
V sobotu 8. septembra 2018 má príležitosť každý, kto má rád cyklistiku a beh zdolať handlovské kopce na HAHADU 2018, v poradí 7. ročníku športového podujatia. Cieľom organizátorov je pritiahnuť hlavne deti k športu v krásnom prostredí handlovských kopcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %