Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
06.04.2016 10:00

Grantový program Obce bližšie k vám 2016 - Výzva na predkladanie projektov


Snahou nadácie je prostredníctvom grantu podporovať rozvoj našich obcí v troch významných kategóriách: kultúrne podujatia, prírodné prostredie a obnova pamiatok. (Foto: archív)


Nadácia Slovenskej sporiteľne vyhlasuje grantový program zameraný na ochranu a rozvoj kultúrneho a prírodného dedičstva našich obcí. Nadácia prerozdelí v grantovom programe prostriedky v celkovej výške 70 000 eur.


Hodnotiaca komisia rozhodne o rozdelení prostriedkov medzi najprínosnejšie zámery, ktoré predložia samosprávy alebo miestne organizácie zastupujúce aktívnych občanov.

Oblasti podpory

V programe je možné žiadať o grant na trvalo udržateľný rozvoj obce v niektorej z nasledujúcich oblastí:

- Udržanie pravidelných kultúrnych podujatí, ktoré majú minimálne 5-ročnú tradíciu organizovania vo Vašej obci/meste, rozvíjajú záujem obyvateľov a návštevníkov o miestne tradície a zvyky, podporujú lokálny kultúrny život a cestovný ruch;

- Obnova lokálne významných historických a umeleckých pamiatok, ktorým bezprostredne hrozí, že budú pre verejnosť uzavreté, prípadne chátrajú a cieľom projektu bude sprístupniť ich verejnosti;

- Ochrana prírodného prostredia Vašej obce a okolia formou citlivej revitalizácie zelených zón, aktivít na záchranu vzácnej flóry či fauny, odstraňovaním nelegálnych skládok, podporou separácie komunálneho odpadu a pod.

Vzhľadom na obmedzené prostriedky budú podporené iba kultúrne podujatia, ktoré majú dlhodobú tradíciu, sú obľúbené a predsa im hrozí, že nebudú môcť byť zorganizované kvôli nedostatku finančných prostriedkov.

Obnovu pamiatok budeme podporovať, iba ak je objekt prístupný verejnosti alebo projekt k jeho sprístupneniu povedie...

Viac v Obecný novinách č. 13-14 na str. 4.

Autor: (ts - Nadácia SlSp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2020
Usmernenie k výzve na Moderné technológie v súvislosti s mimoriadnou situáciou
Pre potenciálnych žiadateľov z radov miest a obcí dávame do pozornosti usmernenia Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky k výzve a v súvislosti vyhlásením mimoriadnej situácie v SR.
viac
17.12.2020
KOCR Severovýchod Slovenska spúšťa kampaň Zimná výzva
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom spúšťa v tomto roku novú kampaň na zimnú turistickú sezónu.
viac
02.07.2022
Župa vyzvala vládu, aby pomohla strategickým podnikom cez envirofond
Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja dnes schválilo výzvu adresovanú vláde, na prehodnotenie rozdeľovania peňazí z envirofondu pre strategické podniky, ktorých prevádzka je energeticky náročná a teda ju významne ovplyvňujú ceny elektriny. Na území kraja sa nachádzajú hneď tri.
viac
20.12.2022
KOCR Severovýchod Slovenska spustila pre turistov zimnú výzvu
Tretí ročník turistickej Zimnej výzvy ponúka turistom 15 výstupov do hôr od Vysokých Tatier cez Pieniny až po Poloniny. Turistiku dopĺňa 28 lyžiarskych stredísk a množstvo zimných podujatí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %