Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.05.2017 02:13

Fotomaratón Martin 2017


Pozvánka.


Opäť po roku sa záujemcovia o fotografiu a súťaženie môžu tešiť na ďalší, v poradí už piaty ročník podujatia s názvom Fotomaratón Martin 2017. Účastníci budú vítaní 27. mája 2017 o 10. hodine v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.


Príďte sa zabaviť, ukázať svoje schopnosti, spracovať fotografie na nové témy a vypočuť si verejné hodnotenie odborníkov.

Motiváciou účasti je prezentácia vlastnej tvorby, ako aj hodnotenie fotografií naživo. Porotcami súťaže budú Miroslav Zaťko (Banská Bystrica) – predseda Banskobystrického fotoklubu, organizátor Fotomaratónu v Banskej Bystrici, Michal Pišný – profesionálny fotograf (Martin) a Martin Tomáška člen fotoklubu Obzor (Žilina). Bonusom súťaže je, že vybraná kolekcia fotografií bude vytlačená a vystavená na Letnom foto feste na pešej zóne v Martine, ako aj na novembrovom Martinskom cestovateľskom festivale.

Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách. V prvej kategórii účastníci spracujú kolekciu šiestich fotografií, pričom každá fotografia bude na inú tému. Účastníci v druhej kategórii vytvoria rovnako kolekciu šiestich fotografií, ale všetky fotografie budú na jednu zo šiestich zadaných tém.

Podmienkou účasti je registrácia prostredníctvom zaslania prihlášky do 24. mája 2017, a to elektronicky na e-mail: radoslav.pancik@gmail.com alebo osobne v Turčianskom kultúrnom stredisku v Martine, Divadelná 656/3, 036 01 Martin. Uzávierka prihlášok je do 24. mája 2017. Viac informácií nájdete na: www.tks.sk.

Fotomaratón Martin organizačne zabezpečuje Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a je súčasťou projektu Obrazy svetla III.

Podujatie je podporené z verejných zdrojov poskytnutých Fondom na podporu umenia a spolufinancované s podporou Žilinského samosprávneho kraja.

 

Propozície súťaže

Uzávierka prihlášok: 24. máj 2017

Čo treba vedieť:

Zapojiť sa môžete vyplnením prihlášky a zaregistrovaním sa do 24. mája 2017.

Účastník súťaže súhlasí so spracovaním svojich osobných údajov v evidencii organizátora pre potreby súťaže. Tieto údaje nebudú poskytnuté tretím osobám.

Organizátor si vyhradzuje právo odmietnuť účastníka, a to bez udania dôvodu.

Účastník súhlasí s tým, aby ním odovzdané snímky organizátori použili na propagáciu FOTOMARATÓNU MARTIN, a to buď publikovaním v tlači, masmédiách, na výstavách, alebo plagátoch bez nároku na honorár.

Porotou vybraná kolekcia fotografií bude vystavená na podujatí Letný foto fest, ktorý bude v Martine na pešej zóne. Vytlačené fotografie zostanú majetkom TKS v Martine a budú slúžiť na propagáciu fotografie v Turci.

Pravidlá súťaže:

V deň konania súťaže sa súťažiacistretnú v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.

Tu si každý účastník preberie svoje registračné číslo a dostane témy.

Témy sa súťažiaci dozvedia v deň a na mieste konania podujatia.

Účastníci si budú môcť vybrať jednu z dvoch kategórií.

1. kategória: Účastníci spracujú kolekciu šiestich fotografií, pričom každá fotografia bude na inú tému.

2. kategória: Účastníci spracujú kolekciu šiestich fotografií, pričom všetky fotografie budú na jednu zo šiestich zadaných tém.

V oboch kategóriách sa hodnotí celá kolekcia fotografií.

Ako prvú snímku si súťažiaci odfotí svoje pridelené registračné číslo.

Po štarte Fotomaratónu má súťažiaci 3 hodiny na zhotovenie súťažných snímok kolekcie.

Účastníci si na súťaž musia priniesť vlastnú čistú kartu a zariadenie (kábel) na prenos nafotenej kolekcie z fotoaparátu do počítača.

Fotografie musia byť nafotené vo formáte JPEG.

Súťaž bude ukončená o 13. hodine. Do tohto času treba odovzdať súťažné snímky v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.

Hodnotenie súťaže:

Odborná porota hodnotí jednotlivé fotografie najskôr na internej porade bez účasti autorov a publika, na ktorej prebieha výmena odborných názorov a spracovanie výsledkov.

Následne porota hodnotí fotografie aj verejne pred súťažiacimi a divákmi.

Organizátori súťaže udelia diplomy a ceny za 1., 2. a 3. miesto v oboch kategóriách na základe návrhu odbornej poroty.

Organizátor si vyhradzuje právo na základe kvality súťažných snímok niektoré ceny neudeliť, alebo udeliť ceny navyše.

Výsledky súťaže budú vyhlásené po hodnotení fotografií odbornou porotou.

 

 

 

 

Autor: (Radoslav PANČÍK, Turčianske kultúrne stredisko v Martine)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2017
AMFO 2017
Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja aj tento rok pripravuje regionálne kolo súťaže neprofesionálnej fotografie „AMFO 2017“.
viac
29.03.2017
Vyhlásenie 9. ročníka súťaže Dedina roka
Slovenská agentúra životného prostredia zverejnila 21. marca 2017 podmienky a pravidlá súťaže Dedina roka pre rok 2017. Spolu s Ministerstvom životného prostredia SR, Spolkom pre obnovu dediny a Združením miest a obcí Slovenska tak vyhlásila už 9. ročník národnej súťaže Dedina roka.
viac
23.05.2017
Mosty kultúry II.
Ďalšia, v poradí už druhá časť tvorivých dielní, pozostávajúca z cyklu prezentácií a panelových diskusií určených pre vybraných žiakov stredných škôl sa uskutoční opäť v priestoroch Centra voľného času Kamarát. Termín prezentácie bude 26. mája 2017.
viac
29.04.2018
Obrazy svetla IV. - Fotomaratón Martin 2018
Opäť po roku sa záujemcovia o fotografiu a súťaženie môžu tešiť na ďalší, v poradí už šiesty, ročník podujatia s názvom Fotomaratón Martin 2018 - zabávaj sa s fotografiou. Účastníkov radi privítame 26. mája 2018 o 10.00 h v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %