Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
19.09.2016 09:45

Fórum Dunajského fondu vyhlási novú grantovú výzvu


Ilustračná snímka zdroj: dunajskyfond.sk


Prezentácia úspešných projektov i hľadanie spôsobov, ako realizovať ďalšie kvalitné nápady v prospech verejných priestranstiev a infraštruktúry okolo rieky Dunaj, budú témami tohtoročného Fóra Dunajského fondu.


Stretnutie samospráv, odborníkov, aktivistov i zástupcov súkromného sektoru sa uskutoční v štvrtok (22. 9.) o 16.30 h v bratislavskom Divadle Aréna.       

Program druhého ročníka fóra je zameraný na otázky súvisiace s manažmentom územia v okolí rieky a budovaním fungujúcej infraštruktúry v blízkosti rieky i na vode. Diskutujúci budú hovoriť i o prekážkach, ktoré stoja pri realizácii nápadov, smerujúcich k zlepšeniu kvality života obyvateľov v riečnom území.       

Pripravované podujatie nadväzuje na premiérové fórum, na ktorom v roku 2015 dostali priestor aktéri z verejnej aj súkromnej sféry pôsobiaci na rieke. Jedným z podporovateľov a aktívnych účastníkov fóra je Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Predseda BSK Pavol Frešo v tejto súvislosti poukázal na to, rieka má zásadný vplyv pre rozvoj kraja. „Preto sa aj hlásime k idei vzniku Národného parku Podunajsko, ktorého cieľom je záchrana a najmä zachovanie posledných zvyškov kriticky ohrozených biotopov v lužných lesoch, teda ochrana lesov na brehu Dunaja," pripomenul.

Okrem predsedov Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja svoju účasť prisľúbili aj primátori Bratislavy, Komárna a Štúrova, taktiež zástupca bratislavského Starého Mesta i národného parku National Park Donau-Auen.       

Na štvrtkovom fóre bude vyhlásená 2. grantová výzva Dunajského fondu Stredoeurópskej nadácie (CEF). V rámci prvého ročníka podporili dotáciami z tejto výzvy šesť projektov celkovou sumou 26.908 eur.       

Na podujatí predstavia i činnosť pracovnej skupiny "RiverLab Žitný ostrov a okolie", ktorá spája aktérov na rieke a odborníkov z rôznych oblastí, aby spoločne hľadali riešenia na konkrétne problémy súvisiace so životom na rieke Dunaj. Publikum bude mať možnosť vidieť i audiovizuálnu prezentáciu vyše štyridsiatich podujatí pre širokú verejnosť iniciatívy "Slnovrat na Dunaji", ktorá sa uskutočnila v júni tohto roku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Vyhlásili druhú grantovú výzvu Dunajského fondu
V rámci nadačného programu Dunajský fond vyhlásila 3. októbra 2016 Stredoeurópska nadácia druhé grantové kolo, ktoré je zamerané na oživovanie a skvalitňovanie verejných priestorov na Dunaji a Malom Dunaji. Informoval o tom Juraj Tedla zo Stredoeurópskej nadácie.
viac
06.12.2016
Na žiadanie grantu z Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne
Na podanie žiadosti o grant Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne. Neziskové organizácie môžu požiadať o podporu svojich projektov do 15. decembra.
viac
22.05.2017
Na projekty oživenia okolia Dunaja poputuje vyše 55 000 eur
Na podporu projektov na kultivovanie a oživenie prostredia Dunaja a Malého Dunaja poputuje z Dunajského fondu vyše 55 000 eur. Peniaze v rámci druhej grantovej výzvy získalo osem projektov neziskových organizácií. Podporené budú aktivity od Bratislavy až po Komárno.
viac
04.01.2021
Fond na podporu športu: Prvá výzva zverejnená!
Športové organizácie, obce a vyššie územné celky sa môžu uchádzať o finančné zdroje na podporu a rozvoj športu v rámci historicky prvej výzvy svojho druhu. Podávanie žiadosti začína od 15.2.2021 a končí 1.3.2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %