Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
22.01.2018 12:00

Fond na podporu kultúry národnostných menšín zverejnil druhú výzvu


Fond na podporu kultúry národnostných menšín je verejnoprávna inštitúcia. Fond vznikol 1. júla 2017 s poslaním podporovať identitu a kultúrne hodnoty národnostných menšín, čo bolo v minulosti v pôsobnost Úradu vlády SR.


Fond na podporu kultúry národnostných menšín zverejnil v piatok 19. januára 2018, na svojom webovom sídle www.kultminor.sk novú výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov.


V poradí druhá výzva fondu je vyhlásená pre všetky národnostné menšiny za účelom zachovania, vyjadrenia, ochrany a rozvoja identity a kultúrnych hodnôt národnostných menšín, výchovy a vzdelávania k právam osôb patriacich k národnostným menšinám.

Bulharská, česká, chorvátska, maďarská, moravská, nemecká, poľská, rusínska, ruská, srbská, ukrajinská a židovská národnostná menšina sa môže uchádzať o podporu formou dotácie v podprograme 3.4.1, tvorba a realizácia výtvarných diel. Maďarská a rómska národnostná menšina má možnosť podávať žiadosti v Programe 2, ktorého cieľom je podpora literárnej, nakladateľskej a vydavateľskej činnosti.

Uchádzači môžu svoje žiadosti k aktuálnej výzve predkladať do 19. februára 2018, prostredníctvom elektronického registračného systému fondu a súčasne ich doručiť Fondu na podporu kultúry národnostných menšín v mieste jeho sídla.

Predpokladaný termín zverejnenia rozhodnutia riaditeľa Fondu na podporu kultúry národnostných menšín Norberta Molnára, k podporeným projektom v rámci jednotlivých podprogramov je 16. apríl 2018.

Autor: (mksr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Primátor vyhlásil grantové kolo v oblasti kultúry a záujmovej činnosti
Grantové kolo na podporu aktivít v oblasti kultúry a záujmovej umeleckej činnosti na rok 2018 vyhlásil primátor mesta Richard Rybníček v súlade so Všeobecne-záväzným nariadením Mesta Trenčín č.7/2012 „O poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Trenčín“.
viac
28.01.2018
Na obnovu stredovekých hradieb na Hlbokej získalo mesto dotáciu
Mesto Trnava dostane od Ministerstva kultúry SR v rámci dotácií z programu Obnovme si svoj dom 163 245 eur na opravu posledného celistvého úseku stredovekých hradieb na Hlbokej ulici. S prácami začne už v najbližšom období, trvať by mali do roku 2019.
viac
02.11.2020
Kultúrno-kreatívne centrá dostávajú zelenú
Ministerka kultúry SR Natália Milanová podpísala prvé rozhodnutia o schválení projektov na budovanie kreatívnych centier. Na prvé štyri projekty predložené v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) sa rozdelí nenávratný finančný príspevok 43,5 milióna eur.
viac
28.01.2021
Šaľa poskytne dotácie pre oblasť kultúry v celkovej výške 10 000 eur
Mesto Šaľa vyzýva záujemcov o poskytnutie dotácií z rozpočtu mesta pre oblasť kultúry pre rok 2021, aby predložili svoje žiadosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %