Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
12.02.2019 10:25

Filmový festival Olománia sa zameriava na recykláciu a triedenie odpadu


Olomania - logo


Siedmy ročník trojdňového filmového festivalu Olománie (12.-14. 2.) privítal v utorok dopoludnia v Bratislave viac ako 400 žiakov základných a špeciálnych škôl. Program festivalu sa zameria nielen na základné témy, akými sú triedenie a recyklácia odpadu, ale aj na to, ako ho netvoriť.


TASR o tom informovala marketingová manažérka Odvozu a likvidácie odpadu (OLO) v Bratislave Karin Zvalová.       

"Každým podujatím celoročného výchovno-vzdelávacieho projektu sa snažíme o naplnenie jeho hlavného cieľa, a to naučiť najmladšiu generáciu Bratislavčanov triediť a cez ňu osloviť dospelých a pripomenúť, že triedenie nie je voľba, ale zákonom stanovená povinnosť," uviedla Zvalová.  Ako doplnila, každý rok sa snažia do programu filmového festivalu Olománie zaradiť niečo nové, čo by ho nielen spestrilo, ale aj motivovalo jeho účastníkov zmeniť svoje návyky k lepšiemu.       

"Výber filmov je v porovnaní s odbornými diskusiami, ktoré festival dopĺňajú, zameraný na to, ako netvoriť odpad alebo lepšie povedané poukazujú na to, ako niektoré krajiny dokážu spotrebovať všetko a ako málo potrebujú k životu v protiklade k tým, kde konzumný spôsob života presahuje zdravý rozum človeka," priblížila Zvalová. Deti počas festivalu môžu vidieť aj filmovú novinku Tieň jaguára od dokumentaristu a ambasádora projektu Pavla Barabáša.       

Podujatia sa v stredu a vo štvrtok zúčastnia aj speváci Thomas Puskailer a Miroslav Jaroš, ale aj cestovateľ Ľuboš Fellner. "Pomocou takýchto podujatí, ako je Filmový festival Olománie, ktoré spoločnosť OLO organizuje ako jedno z viacerých podujatí počas školského roka, sa deťom snažíme netradične pripomenúť dôležitosť triedenia odpadu a jeho význam v odpadovom hospodárstve. Nestačí len rozprávať, deti sa musia dotknúť, zažiť, spolupodieľať sa, cítiť zodpovednosť a spolupatričnosť," dodala Zvalová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2016
Filmový festival v Trenčianskych Tepliciach bude! Začne už koncom júna
Kúpeľné mestečko Trenčianske Teplice nezostane bez filmového festivalu ani po odchode Art Film Festu do Košíc. Festival s názvom International Film Fest Trenčianske Teplice sa uskutoční od 23. do 26. júna a prinesie približne 50 filmov.
viac
03.04.2017
Týždeň slovenského filmu
Týždeň slovenského filmu prinesie bratislavským divákom kolekciu minuloročných domácich titulov pohromade na jednom mieste a umožní dohnať resty, ktoré sa filmovým fanúšikom mohli vlani nazbierať.
viac
23.05.2017
V pondelok začal štyridsiaty štvrtý ročník festivalu Ekotopfilm-Envirofilm
V Bratislave a v Banskej Bystrici sa v pondelok (22. 5.) podvečer začal už štyridsiaty štvrtý ročník filmového festivalu Ekotopfilm-Envirofilm.
viac
20.11.2023
V Bratislave bude medzinárodný festival bezdomoveckých divadiel ERROR 2023
V Bratislave sa uskutoční 17. ročník medzinárodného festivalu bezdomoveckých divadiel ERROR 2023. Svoje brány otvorí 24. - 25. novembra v Pistoriho paláci na Štefánikovej ulici. Verejnosti sa počas dvoch dní predstavia divadlá z krajín V4 a Talianska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %