Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.02.2016 08:00

R. Fico: Ak sa darí štátu, treba sa o tieto výsledky podeliť aj s regiónmi


Predseda vlády SR Robert Fico počas príhovoru po podpise memoranda so spoločnosťou RKN Global Europe. (Foto: tasr)


Ak sa darí štátu, treba sa o tieto výsledky podeliť s ľuďmi, našimi regiónmi a v prípade menej rozvinutých regiónov platí táto filozofia dvojnásobne. Konštatoval to predseda vlády Robert Fico na celoslovenskej konferencii o príprave akčných plánov pre 11 okresov s vysokou nezamestnanosťou.


Celoštátnu poradu zvolal premiér v Banskej Bystrici a prišiel na ňu hneď po návrate z Bruselu. Ako v úvode poznamenal, "máme za sebou náročný summit EÚ a už o pár dní nás čaká ďalší, valí sa na nás pohroma". Pripomenul, že nielen naša krajina, ale aj Európa sa borí s veľkými regionálnymi rozdielmi. Na stretnutí o podpore najmenej rozvinutých okresov sa zúčastňujú primátori, starostovia, zástupcovia organizácií z regiónov, ktoré trápi vysoká nezamestnanosť, a to Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Sabinov, Svidník, Vranov nad Topľou, Rožňava, Sobrance, Trebišov a aj z Kežmarku, kde akčný plán už spustili ako v prvom regióne. Obsahuje viaceré nástroje na rozhýbanie hospodárskeho a sociálneho rozvoja, špecifické pre ten-ktorý región. 

"Ak sa ukáže, že to ide v Kežmarku a v ďalších 11 okresoch, budeme to aplikovať aj na ďalšie okresy," reagoval Fico v príhovore. "Mandát tejto vlády trvá do 5. marca a my ho využijeme do posledného dňa," ubezpečil účastníkov porady v súvislosti s opatreniami pre hospodársky a sociálne slabšie regióny. Na konferencii sa zúčastňujú členovia vlády, podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír, podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny, minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomír Jahnátek a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter, ako aj niektorí poslanci Národnej rady SR.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2024
NKN spúšťa nový grantový program Eko ďalej
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) spúšťa nový grantový program Eko ďalej. Žiadatelia môžu v rámci neho získať na rôzne ekologické projekty dotáciu do výšky 2500 eur.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
13.04.2024
Výstavbu kompostárne by mali ukončiť v júni, mesto vybavuje povolenia
Mesto Brezno by malo v júni ukončiť výstavbu kompostárne, s ktorou v areáli za bývalou mliekarňou a súčasnou betonárkou na Mliekarenskej ulici začalo pred takmer dvomi rokmi. Informovala o tom samospráva na svojom webe s tým, že vybavuje povolenia potrebné k jej prevádzke a činnosti.
viac
13.04.2024
MK SR označilo úspech festivalu Východná za jednu z priorít vedenia
Úspech medzinárodného folklórneho festivalu Východná je jednou z priorít Ministerstva kultúry (MK) SR. Prípravám treba venovať adekvátnu pozornosť a prinavrátiť mu jeho status.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %