Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
21.09.2016 04:08

Festival svetla Bratislava 2016


Pozvánka.


Hlavné mesto Bratislava už čoskoro ožije čarom rozprávok, legiend a povestí. V dňoch 22-24.9.2016 sa bude konať Festival svetla Bratislava 2016, ktorý vďaka najmodernejším technológiám prinesie návštevníkom neopakovateľný zážitok.


Pripomenieme si históriu i súčasnosť mesta Bratislava a objavíme mnohé zaujímavosti na miestach, ktorými denne prechádzame. Významné objekty mesta vždy po zotmení (medzi 19. a 23. hod.) ožijú vďaka svetelným a interaktívnym inštaláciám.

Festival svetla je určený pre všetkých obyvateľov mesta i jeho návštevníkov. Tematika ročníka 2016 sú Legendy a povesti (predovšetkým Bratislavské), na svoje si tak prídu aj tí najmenší. Základom podujatia budú inštalácie, ktoré využívajú svetlo ako médium na sprostredkovanie vnemu, interakcie alebo zážitku. Inštalácie budú okrem umeleckého stvárnenia aj prostriedkom predstavenia inovatívnych firiem a zaujímavých technických riešení širokej verejnosti. „Tematikou festivalu sú slovenské rozprávky a povesti, takisto aj tie naše bratislavské, ako napríklad Prešporský duch, ktorý bude na hradbách, Srdce Bratislavy na Františkánskej či Biela húska na Dunaji na Pribinovej. Osobne sa na to veľmi teším a určite to bude zaujímavé nielen pre rodiny s deťmi, ale aj pre všetkých priaznivcov svetla a show,“ povedala námestníčka primátora Bratislavy Iveta Plšeková.

Naším zámerom je vytvoriť trvalo udržateľný formát podujatia kombinujúceho vyspelé technológie, súčasné umenie a moderné vedecko-technické riešenia s vysokou pridanou hodnotou.

Usporiadateľom tohto atraktívneho podujatia je občianske združenie SEA – Agentúra pre vzdelanie a vedu v spolupráci s hlavným mestom SR Bratislava a mestskou časťou Bratislava - Staré Mesto.

Ďalšie informácie nájdete na www.festivalsvetla.sk .

 

 

Autor: (SEA)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Festival svetla rozžiari kraj
V sobotu sa bratislavské ulice opäť ponoria do žiare svetiel, ktorú prinesie už druhý ročník umeleckého podujatia Biela noc.
viac
06.10.2016
Jeseň v regióne bohatá na tradície
Bratislava privíta už v piatok prvý Bratislavský Oktoberfest 2016, sprevádzaný tradičným Farm Festom. Milovníkov dobrôt z jabĺk poteší Jablkové hodovanie na každom kroku. Vo Vajnoroch bude hodovanie spojené s Vajnorskou župnou šarkaniádou. Ponuku podujatí oživia aj Tekvicové dni v Stupave. 
viac
14.10.2016
Bratislava Street Art Festival ponúkne pestrú hudbu i maľbu na 20-metrovú stenu
Organizátori dvojdňového podujatia Bratislava Street Art Festival (BSAF) sľubujú pestrý vizuálny program. Šiesty ročník tohto pouličného umenia sa uskutoční v piatok a sobotu (14. a 15. októbra) na Kamennom námestí vždy od 15. do 20. hodiny.
viac
09.11.2016
Na Cyklomoste slobody vyrastie železná opona
Súčasťou šiesteho ročníka Festivalu slobody bude aj Víkend zatvorených hraníc, ktorý spoluorganizuje Bratislavský samosprávny kraj. Na Cyklomoste slobody tak od 18. do 20. novembra bude musieť každý spomaliť a okúsiť tak atmosféru totality.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %