Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
24.07.2018 11:13

Festival kresťanského divadla odštartuje cyklotúra do Trnavy


Plagát - pozvánka


Cyklotúrou z Močenka do Trnavy a odovzdaním festivalového posolstva na Arcibiskupskom úrade v Trnave sa v stredu 25. júla začne 26. ročník festivalu kresťanského divadla Gorazdov Močenok.


Počas piatich dní ponúkne festival vystúpenia najúspešnejších súborov z celého Slovenska, ktoré sa venujú kresťanskému divadlu, i množstvo sprievodných podujatí.      

 V súťažnej časti festivalu sa v kultúrnom dome v Močenku v okrese Šaľa i na futbalovom štadióne predstavia tri divadelné súbory, informovali organizátori festivalu. Detský divadelný súbor Úsmev pri Mestskom kultúrnom stredisku Šaľa a Divadle ŠOK ponúkne Alicu v krajine zázrakov, Divadelný súbor Minót pri Cirkevnej ZUŠ sv. Lukáša v Topoľčanoch predstaví Tajný výlet, Daniel Hayden z Preselian sa bude prezentovať Lietajúcou rozprávkou.       

V sobotu 28. júla sa na Gorazdove uskutoční večerná svätá omša, ktorú bude celebrovať trnavský arcibiskup Ján Orosch. Po omši sa začne prehliadka kresťanského umenia a ľudovej tvorby Gorazdovský dvor. Jeho súčasťou bude prezentácia loveckého tábora slovanského vladyku, vystúpenie šermiarov a sokoliarov, ochutnávka pokrmov z dobovej kuchyne.       

Program festivalu vyvrcholí v nedeľu 29. júla dopoludnia slávnostnou pontifikálnou svätou omšou, ktorú bude celebrovať rodák z Močenka František Rábek, ordinár Ozbrojených síl a Ozbrojených zložiek SR. Po svätej omši prednesie recitátorka Ida Rapaičová Proglas - Predslov k evanjeliu v staroslovienčine.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2018
Prievidza bude hostiť krajskú prehliadku ochotníckeho divadla Thalia 2018
Prievidza bude od 5. do 7. apríla patriť divadlu. Trojica tamojších kultúrnych inštitúcií bude totiž hostiť ochotnícke divadelné súbory z Trenčianskeho kraja, ktoré sa predstavia na krajskej postupovej súťaži a prehliadke ochotníckeho divadla Thalia 2018.
viac
04.08.2020
Víťazstvo z Gorazdovho Močenka putuje vďaka Prvosienke do Zákamenného
Víťazom 28. ročníka celonárodného festivalu kresťanského divadla Gorazdov Močenok sa stal Detský divadelný súbor Prvosienka zo Zákamenného s inscenáciou Na krídlach.
viac
01.06.2022
V piatok sa začína letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské
Vo Zvolene sa v piatok začína medzinárodný letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské (ZHZ). Divadelné inscenácie sa budú odohrávať večer na zámockom nádvorí a aj dopoludnia pre deti a mládež.
viac
22.04.2023
Festival Gorazdov Močenok sa bude konať na konci júla
V poradí 31. ročník celonárodného festivalu kresťanského divadla Gorazdov Močenok sa bude konať od 23. do 30. júla. Informovalo o tom nitrianske biskupstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %