Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.07.2019 01:25

Fest veľa zážitkov na Liptove


Ilustračná snímka - región Liptov


Liptov je miestom mnohých zážitkov. Na piatom ročníku festivalu Liptovfest to uplynulý víkend platilo jednoznačne. Festival ukázal tradície, atrakcie, zaujímavých ľudí, chute aj vône Liptova aj život pulzujúci región, ktorý treba zažiť.


Liptákom sa spolu s návštevníkmi podarilo vytvoriť Slovenský rekord v liptovskom odzemku, predstavil sa Majster sveta vo fitnes, originálne ručne vyrábané lyže, talentovaní Liptáci, zaspievali Peter Bič Project a zábavu do neskorých hodín uzavrela Oldies party rádia Vlna.

Uplynulý víkend to na Liptove žilo na mnohých miestach podujatiami rôzneho charakteru. Ten najzážitkovejší našiel svoje miesto v Tatrapoliste pri Tatralandii. Na Liptovfeste sa v piatok a v sobotu bavilo takmer 4100 ľudí. Počas Liptovfestu počasie návštevníkom ukázalo všetky podoby leta na Liptove – horúce slnečné lúče, vietor, mraky, kvapky dažďa aj poriadnu búrku v piatok večer, kvôli ktorej sa program spod holého neba presúval do bezpečného a suchého interiéru.

„Liptovfest nie je bežný letný hudobný festival, bol to festival pre všetky vekové kategórie, plný zážitkov, atrakcií, dobrého jedla, zaujímavých ľudí, kde nechýbala ani dobrá hudba a tanec. Novinkou festivalu bolo predstavenie talentov Liptova či výnimočných ľudí a ich projektov. Do najužšieho výberu sa dostala speváčka Slávka Švárna, tanečníci SlayCrew, ktorí predviedli výbornú šou, talentované slečny cvičiace acroyogu, aj ekologický projekt s hrou a aplikáciou na mobily s názvom „separáčik“. Musím úprimne povedať, že všetci boli výborní, no keďže prvé miesto je len jedno, víťazkami sa stali školáčky zo Závažnej Poruby – Simonka Jedličková a Monika Jambrichová, ktoré predviedli originálnu a náročnú „acroyogu“. Joge s prvkami akrobacie, ktorej sa dievčatá venujú zhruba rok a pol, predchádzala gymnastika, ktorá malé slečny sprevádza už od ich troch rokov. Finančná odmena od žilinskej župy, ktorú dievčatá získali, im pomôže v príprave a najmä v motivácii, nakoľko to, že mohli vystúpiť pred publikom a ukázať svoje umenie, ktoré verejnosť aj ocenila, je pre obe obrovská výzva. Som rád, že nám na Liptove rastú talenty a že ich môžeme aspoň takto podporiť v ich snažení," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Piatkový program bol v znamení Liptov včera. Hlavný festivalový deň bola sobota. Dopoludnia a skoré popoludnie patrilo najmä deťom vďaka Talostanovi, Kúzelnej fyzike, Hevi Dubi Komiks Band a Danielovi Hevierovi, ktorý prítomným aj veľmi netradične zarepoval. Návštevníci so zatajeným dychom sledovali aj originálne a fyzicky veľmi náročné vystúpenie Michala Barbiera, mladého Mikulášana, ktorý sa pýši titulom Majster Európy a Majster sveta vo fitnes. Veľmi zaujalo aj netradičné spojenie modrotlače a lyžovania, do historicky prvých lyží s modrotlačou, ktoré mohli návštevníci vidieť a zároveň si v talkshow vypočuť aj tajomstvo ich vzniku.

„Na Liptovfeste je krásne spojenie tradičnosti a modernosti. Liptovskí zbojníci sú prirodzenou súčasťou festivalu, okrem toho predstavujeme folklór, históriu aj našu súčasnosť vychádzajúcu z koreňov. V minulých ročníkoch festivalu sme ľudí učili klobúkový aj lyžičkový tanec. Tento ročník patril netradičnému a náročnému liptovskému odzemku a sme radi, že sme s počtom 68 účastníkov vytvorili aj Slovenský rekord v tomto tanci,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Bodku za festivalom dalo perfektné vystúpenie Peter Bič Project v tunajšom amfiteátri a obľúbená Odlies party Rádia Vlna.

Podujatie Liptovfest s partnermi organizovala Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV a používa naň aj prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške takmer 15 200,- eur.

Autor: (ts-OOCR región Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2017
Veľká noc na Liptove
Sviatky jari sú tu už čoskoro a na Liptove si návštevníci môžu užiť na jednom mieste zimnú atmosféru s lyžovačkou aj tropické teplo.
viac
06.06.2020
Liptáci otvorili letnú sezónu
Na Liptove 6. júna 2020 v Areáli vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši symbolicky otvorili letnú sezónu. Reštart cestovného ruchu Liptáci zobrali doslova a šliapli poriadne do pedálov. Odhodlali sa zbúrať mýty, že Liptov nie je cyklistický región.
viac
29.06.2020
Liptovské more atrakcií
V sobotu 27. júna v zátoke pri Kolibe Gréta  v Liptovskej Sielnici Igor Vlha oficiálne „paddleboardovým“ pádlom odomkol hladinu Liptovskej Mary a pozval dovolenkárov na Liptov.
viac
13.07.2021
Rozprávkový Liptov s deťmi
Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %