Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.02.2017 04:07

Fašiangová sobota ukončí sezónu zábav a plesov


Snímka zdroj: (trencinregion.sk).


Na tradičnú fašiangovú veselicu pozýva mesto Trenčianske Teplice, mesto Bánovce nad Bebravou i obec Bošáca.


Fašiangová sobota v Trenčianskych Tepliciach

Fašiangovú veselicu  o 12:30 hod. zaháji tradičný sprievod masiek naprieč kúpeľným mestom. Následne bude program pokračovať na kúpeľnom námestí, kde vystúpia viaceré folklórne skupiny a návštevníkov bude lákať vôňa zabíjačkových špecialít. Poukážku na zabíjačkové menu bude možné si vopred zakúpiť v turisticko-informačnej kancelárii a v infocentre kúpeľného hotela Pax. Aby plné bruchá neboli jedinou spomienkou na teplické fašiangy, bude pre návštevníkov pripravená fotobúdka, odkiaľ si odnesú na pamiatku vtipnú fotografiu.

Bližšie informácie o podujatí nájdete na web stránke: http://visit-teplice.com/kultura-a-noblesa/plesova-zima/fasiangy-na-kupelnom-namesti/

Termín konania: 25. február 2017

Miesto konania: Trenčianske Teplice, Kúpeľné námestie

 

Zažite nevšedné ukončenie fašiangov v meste Bánovce nad Bebravou

Súboráci z Drienovca, dobrovoľní hasiči mesta Bánovce nad Bebravou a Mestské kultúrne stredisko pri tejto príležitosti opäť pripravili nevšedný program. V sobotu 25. februára 2017 sa o 10. hodine môžete pripojiť k sprievodu v maskách, ktorého trasa povedie od Základnej umeleckej školy D. Kardoša na Dubničke až do Mestského kultúrneho strediska. Tohtoročnou novinkou je Fašiangová zábava. Súčasťou bude poriadna tancovačka i tradičné pochovávanie basy.

Termín konania: 25. február 2017

Miesto konania: Bánovce nad Bebravou

 

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Bošáca a Obec Bošáca pozývajú na záverečnú fašiangovú veselicu

S posledným fašiangovým víkendom prichádza posledná zábava a rovnako tak aj obrad pochovávania basy. Pred obdobím pôstu sa môžete ešte naposledy zabaviť na veselici a dopriať si pochúťky ako šišky, fánky či zabíjačkové špeciality. O príjemnú atmosféru a dobrú zábavu sa postará hudobná skupina OKband a následne DHZ Bošáca spolu s divadelným súborom Rozmarín pochovajú basu, a tak ukončia obdobie fašiangov. Pre tých, ktorí prídu vo fašiangovej maske je pripravené zvýhodnené vstupné.

Termín konania: 25. február 2017 od 20. hodiny

Miesto konania: Kultúrny dom Bošáca

 

Autor: (tr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2017
Fašiangy v Liptovskom Mikuláši spoja ľudí
Hlavný fašiangový program v Liptovskom Mikuláši spojí ľudí z mesta aj mestských častí. Bursovníci z celého Liptovského Mikuláša sa zídu pred mestským úradom a v sprievode sa vyberú do ulíc.
viac
26.01.2018
Ružinov v sobotu rozvoňajú zabíjačkové špeciality
Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pripravili pre všetkých milovníkov mäsa tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti. V sobotu 27. januára od 9.30 v Parku Andreja Hlinku opäť ožijú zvyky, ktoré budú pripomínať tradície výroby zabíjačkových pochúťok.
viac
18.02.2020
Záver fašiangov bude v cechovom a remeselnom duchu
Cechové a remeselné fašiangy je názov podujatia, ktorým v Kežmarku v piatok 21. februára uzavrú obdobie zábav. Symbolický posledný fašiang sa začne o 11:00 h na nádvorí hradu, potom sa sprievod presunie cez mesto k radnici, kde sa na veľkom pódiu uskutoční kultúrny program.
viac
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %