Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
19.09.2017 12:30

Európsky týždeň mobility v Žiline predstaví alternatívne formy dopravy


Pozvánka.


Európsky týždeň mobility zavíta opäť po roku aj do Žiliny. V piatok 22. septembra je na Námestí Andreja Hlinku pre verejnosť pripravený bohatý program zameraný na potrebu znižovania emisného zaťaženia v meste. Téma EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY 2017 je „Čistá, zdieľaná a inteligentná mobilita“. 


V nadväznosti na túto tému pripravilo mesto Žilina pre návštevníkov prezentáciu elektromobilov rôznych značiek či predstavenie zámeru mesta zriadiť systém na zdieľanie verejných bicyklov. Pri tejto príležitosti si bude môcť verejnosť vyskúšať jazdu požičaným bicyklom či jazdu v elektromobile. Súčasťou celého podujatia sú aj zaujímavé aktivity pre najmenších.

Európsky týždeň mobility (ETM) sa koná každý rok od 16. do 22. septembra s cieľom povzbudiť samosprávy, aby zaviedli a podporovali opatrenia udržateľnej mestskej mobility, aby vyzvali svojich obyvateľov využívať pre  prepravu  multimodálnu dopravu (pešia preprava, cyklistická či  hromadná doprava) -  alternatívy k individuálnej automobilovej dopravy s vysokou emisnou produkciou. Mesto Žilina sa do tohto podujatia zapojí už po štvrtýkrát.

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2017
Snina pri príležitosti výročia predstaví vlastnú mincu i pieseň
Sninská samospráva sa pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste rozhodla pripraviť pre svojich obyvateľov možnosť vyraziť si vlastnú mincu. Mesto bude zároveň reprezentovať aj nová pieseň. Obe zaujímavosti predstaví verejnosti už tento piatok (9. 6.).
viac
29.06.2017
Odštartovalo Žilinské kultúrne leto 2017
Aj v tomto roku bude mať Žilinské kultúrne leto bohatý program, ktorý pre návštevníkov všetkých vekových kategórií pripravilo mesto Žilina. Zaujímavé hudobné, tanečné a historické podujatia budú prebiehať najmä na Mariánskom námestí, na Námestí Andreja Hlinku a v Sade SNP.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %