Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
13.12.2016 02:00

Envirorezort spúšťa tri nové projekty


Ilustračná snímka (int).


Výzva pre obchody, zriadenie Zeleného vzdelávacieho fondu a koncepcia „Greeen Slovakia“ – týmito tromi podpornými projektmi šéf envirorezortu ohlásil prvé kroky k zmene prístupu k životnému prostrediu.


 „Robíme málo pre to, aby si občania viac uvedomovali nutnosť ochrany životného prostredia aj v záujme vlastného zdravia a zdravia ich detí. Pozitívny postoj každého jednotlivca je dôležitý. Som presvedčený, že malými krokmi sa k želanému výsledku dopracujeme,“ uviedol minister Sólymos.

Postupne chce napríklad úplne vytlačiť igelitové tašky zo Slovenska, ktoré vo veľkej väčšine končia na skládkach. Adresoval preto obchodným reťazcom výzvu, aby prestali zákazníkom ponúkať igelitky a sústredili sa na ich ekologickejšie alternatívy. Tí, ktorí výzvu akceptujú, budú používať oficiálne označenie iniciatívy „Bez igelitiek“. „Dán minie za rok 4 igelitky, Slovák vyše 400. Preto som sa rozhodol, že okrem zákonodarných iniciatív sa obrátim na obchodné reťazce a obchody, ale aj na širokú verejnosť...

Čítajte v Obecných novinách č. 49-50/2016 na str. 16.

Autor: (ts-MŽP SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.02.2020
Envirorezort predstavil zonáciu NP Muránska planina
Ministerstvo životného prostredia predstavilo projekt zonácie Národného parku Muránska planina. Ide o prvý návrh zonácie podľa kritérií, ktoré určila novela zákona o ochrane prírody a krajiny. Tá platí od 1. januára 2020.
viac
14.02.2020
V SR by mali vzniknúť prírodné rezervácie Rydošová a Vihorlatský prales
Na Slovensku by mali vzniknúť prírodné rezervácie Rydošová a Vihorlatský prales. Vyplýva to z materiálov, ktoré do skráteného medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR.
viac
13.01.2021
O projekt Zelenej obnovy rodinných domov je záujem
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky a Slovenská agentúra životného prostredia žiadajú verejnosť, aby vyčkala na oficiálny začiatok výzvy. Prihlasovať sa skôr, než je zverejnená výzva, nie je potrebné.
viac
02.02.2023
J. Budaj a ďalších 11 ministrov životného prostredia žiada ochranu vlka sivého
Ministri životného prostredia z 12 členských štátov Európskej únie (EÚ) vrátane Slovenska vyzvali v stredu Európsku komisiu (EK), aby prijala opatrenia na zlepšenie ochrany vlka sivého. Tento krok inicioval slovenský envirorezort.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %