Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.06.2019 08:05

EKO Fest po prvýkrát v Banskej Bystrici


Informačný plagát


Občianske združenie EnviroFuture, ktoré sa už vyše 10 rokov venuje environmentálnemu vzdelávaniu, pripravilo pre Banskobystričanov EKO Fest.


EKO Fest ako prvý ekologický festival v meste pod Urpínom sa uskutoční v sobotu 22. júna 2019 od 10:00 v priestoroch nového komunitno-coworkingového centra 365.labb na Lazovnej ulici číslo 5. Pre účastníkov je pripravený bohatý program, inšpiratívne prednášky, zaujímavý workshop a počas dňa bude prebiehať aj SWAP Banská Bystrica (vzájomná výmena oblečenia).

Téma udržateľnosti je v posledných dňoch v médiách, či na sociálnych sieťach čím ďalej tým viac skloňovaná. „Ak aj tebe záleží na životnom prostredí, tak ti budú veľmi známe pojmy ako udržateľná móda, slow beauty, či zero-waste. A ak aj nie, tak nevadí, príď na EKO Fest 22.6. a dozvieš sa viac informácií,“ uvádzajú organizátorky z EnviroFuture.

EKO Fest bude odštartovaný prednáškami. Na prvej Zuzka Dutková z organizácie Platforma udržateľnosti porozpráva základné fakty o fungovaní módneho priemyslu v súčasnosti a prečo tento systém nie je dlhodobo udržateľný. Pokračovať budú odborníčky Eva a Eňa z organizácie Modrá púpava, ktoré potvrdia z vlastných skúseností, že aj v kozmetike je možné rešpektovať prírodu, zdravie a prirodzenosť. A na záver Dada Trombitášová porozpráva na tému zero-waste v domácnosti - alebo ako aj obyčajný človek môže malou zmenou urobiť neobyčajne veľa.

„Po načerpaní teoretických vedomostí zamestnáme trošku ruky a v spolupráci s obchodom NEBALené vám na workshope ukážeme, ako si jednoducho vyrobiť ekologické tablety do umývačky, tablety do wc, či šumivé bomby do kúpeľa,“ dopĺňajú organizátorky.

Festivalový deň nám spríjemní oddychová zóna, detský kútik a čerstvá káva. Chutné vegánske jedlo bude hneď za rohom v Záhrade-CNK, kde sa v ten deň budú konať Vegánske hody. Počas dňa budete môcť navštíviť stánky organizácií, ktorých produkty spĺňajú kritérium pomalého životného štýlu.

„Pozývame každého, komu záleží na životnom prostredí a šetrnom lifestyle. Zoberte partnerov, kamošov, rodinu či známych a príďte na EKO Fest načerpať inšpiráciu ako pomôcť zachrániť našu plánetu,“ uzatvárajú organizátorky.

Spoluorganizátorom akcie je LINK Coworking a komunitno-coworkingové centrum 365.labb. Podujatie je realizované s finančnou podporou Mesta Banská Bystrica.

Lístky si zakúpite na www.linkcoworking.sk.

 Viac informácií: Eva Ščepková,

projekt.envirofuture@gmail.com,

0908 565 464.

Autor: OZ EnviroFuture


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Začína lepší a väčší Ekotopfilm – Envirofilm 2016
V Bratislave a Banskej Bystrici dnes začína ďalší ročník Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Návštevníci sa môžu tešiť na kvalitné a pútavé dokumentárne filmy a bohatý sprievodný program.
viac
15.07.2019
Medzinárodný festival The Legits Blast oslavuje desiate narodeniny
Neodmysliteľnou súčasťou kultúrneho leta v Banskej Bystrici je aj medzinárodný festival The Legits Blast. Ten už 10 rokov púta pozornosť tanečníkov, ale i návštevníkov z takmer 80 krajín sveta, čím sa radí k podujatiam s najväčším medzinárodným zásahom.
viac
01.06.2022
Festival Zeme si SAŽP pripomenie vzdelávacími aktivitami pre deti i dospelých
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v spolupráci s partnermi pripravuje ďalší ročník Festivalu Zeme v Banskej Bystrici. Zamerali ho na environmentálne aktivity pre školy a verejnosť.
viac
25.05.2023
V parku bude Festival Zeme, ponúkne rôzne environmentálne aktivity
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) organizuje vo štvrtok (25. 5.) v Banskej Bystrici podujatie Festival Zeme, ktorý sa koná pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa životného prostredia (5. 6.). Informovala o tom hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %